Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nejasne okolnosti nesreće

Dvije osobe poginule u napuštenom rudniku kod Posušja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe poginule su u srijedu u rudniku boksita kod Posušja, dok su petorica spasilaca otrovana plinom, no izvan su životne opasnosti.

'U još uvijek nerasvijetljenim okolnostima jutros su nastradale dvije osobe u napuštenom rudniku boksita Studena vrila u općini Posušje', rekao je za medije u Mostaru glasnogovornik MUP-a Županije zapadnohercegovačke Damir Čutura.

Po njegovim riječima, dežurna tužiteljica je bila na licu mjesta, a mjesto nesreće osiguravaju pripadnici policije. Tijekom dana očekuje se dolazak ekipe spasilaca iz Tuzle.

Pročitajte i ovo 13 rudara ostalo zatrpano u rudniku zlata u Rusiji - 1 Borba s vodom i stijenama Strašna nesreća u rudniku zlata: Dva dana u ruševinama zatrpano 13 rudara, ne zna se u kakvom su stanju Rudari, ilustracija (Foto: Getty Images) kilometar ispod površine Čak 39 rudara od nedjelje zarobljeno na dnu rudnika: Započeli težak uspon koji će trajati 10 sati

>> BiH: Poginuo jedan rudar, nekoliko ozlijeđenih

Prema navodima Operativnog centra civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije nesreća se dogodila oko 9 sati, a prigodom pokušaja spašavanja unesrećenih petorica članova Gorske službe spašavanja iz Posušja otrovali su se plinom, no nalaze se izvan životne opasnosti. (Hina)

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene