Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajinski premijer Jacenjuk:

'Ne možemo nikome vjerovati, a najmanje Rusima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk pozvao je vojsku na punu borbenu spremnost.

Dva civila ubijena su u pucnjavi u Donecku, proruskom ustaničkom uporištu na istoku Ukrajine, objavile su u srijedu lokalne vlasti, dok je premijer Arsenij Jacenjuk pozvao vojsku na punu borbenu spremnost.

Pročitajte i ovo Rusi uništili ukrajinski HIMARS Velika eksplozija VIDEO Prvi put od početka rata: Rusi silovitim napadom zadali težak udarac Ukrajincima Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati"

'Dvije civilne osobe ubijene su a tri ranjene', objavila je gradska uprava, dan nakon što su ukrajinski zastupnici usvojili nacrt zakona koji daje više autonomije proruskim separatističkim područjima u okviru mirovnog protokola koji su potpisali Kijev i separatisti.

Zračna luka u Donecku već je nekoliko dana poprište izmjene vatre. Vojska koja kontrolira infrastrukturu optužuje pobunjenike da pucaju na njezine položaje.

Po brojkama agencije France presse, ukupno je dosad, otkad je na snagu stupio prekid vatre 5. rujna, poginulo 30 osoba, 14 civila i 16 vojnika.

VIDEO U kantu za smeće bacili parlamentarnog zastupnika

Vojska i pobunjenici međusobno prebacuju odgovornost za žrtve.

Jacenjuk je od ministarstva obrane zatražio da osigura da snage budu u punoj borbenoj spremnosti, bez obzira na prekid vatre.

'Rusija nam neće dati mira, zato tražim od ministra obrane punu borbenu spremnost', rekao je Jacenjuk. Mirovni plan predsjednika Petra Porošenka ne znači "opuštanje u radu ministarstava obrane i unutarnjih poslova.. potrebna je puna spremnost".

'Ne možemo nikome vjerovati a najmanje Rusima', naglasio je Jacenjuk. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene