Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom objavio je da će u korist nekoliko udruga i zaklada uplatiti ukupno 1,7 milijuna eura kako bi poboljšao svoj ugled narušen prisluškivanjem koje je provodio 2005. i 2006. godine.


Nekad državni monopolist, a danas grupa u čijoj vlasničkoj strukturi država ima 32 posto udjela, DT tumači donaciju kao potez koji duguje članovima nadzornog vijeća, osoblju i njihovim obiteljima, svima koji su bili prisluškivani.

Vezani članci Slika nije dostupna Djelatnik Deutsche Telekoma osuđen na tri i pol godine zbog špijunaže Slika nije dostupna Predsjednik uprave Deutsche Telekoma pod istragom zbog mita

>> Predsjednik uprave Deutsche Telekoma pod istragom zbog mita

Godine 2008., DT je priznao da je prisluškivao određen broj osoba, među njima i novinare kako bi otkrio odakle cure povjerljive informacije. Pošto je izbio skandal, DT je svim sredstvima pokušao svoj ugled poboljšati nekom velikom donacijom. U Bonnu gdje je sjedište grupe, zbog afere prisluškivanje počeo je i sudski proces protiv DT-a.

Darovanih 1,7 milijuna eura bit će raspoređeno na nekoliko korisnika među kojima su udruge za zaštitu privatnih podataka i udruge protiv diskriminacije i rasizma. DT je u trećem tromjesečju ostvario neto dobit veću od milijarde eura, a ukupni prihod od 15,6 milijardi eura, prema rezultatima objavljenima početkom studenoga. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju