Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Droga jeftinija nego ikad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Droga je postala jeftinija nego ikad u Europi s 45 postotnim padom cijena heroina i 22 posto jeftinijim kokainom u odnosu na cijene prije pet godina, navodi se u prvom europskom izvješću te vrste o cijenama droge.

Do velikog pada cijena heroina u razdoblju od 1999. do 2004. došlo je zbog toga što je proizvodnja droge u Afganistanu tako jako porasla nakon pada talibanskog režima da bi sada opskrba mogla premašiti globalnu potražnju.

Pročitajte i ovo Ilustracija za europsko tržište Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge Heroin na PGP Gruda - 1 PGP Gruda FOTO/VIDEO U dva dana policija uhvatila trojicu dilera iz Albanije, pokušali su prošvercati heroin

Prema petogodišnjoj analizi cijena u godišnjem izvješću Europskog centra za praćenje droge i ovisnosti (EMCDDA), čije je sjedište u Lisabonu, cijena gotovo svih droga u Europi, od kanabisa do ekstazija, kokaina i heroina jako je pala u razdoblju od 1999. do 2004.

"Prosječne cijene padaju u mnogim zemljama i za većinu droga i u nekim slučajevima su upola smanjene", kaže se u izvješću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene