Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Drnovšekov alter ego osoba godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobični bloger "Janez D" koji propagira pozitivnu energiju i zdrav način života, kritizira državne i crkvene strukture te političku ovisnost velikih sila o pohlepnom kapitalu, u Sloveniji je u izboru tjednika "Mladina" proglašen osobnošću godine.

Riječ je zapravo o predsjedniku Janezu Drnovšeku koji se tim pseudonimom počeo služiti nakon kritika da nije jasno kada javno nastupa u ulozi predsjednika države, a kada kao predsjednik Pokreta za pravednost i razvitak, udruge koju je osnovao početkom godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tuerk za pažljivo korištenje Drnovšekova imena Slika nije dostupna Položena urna Janeza Drnovšeka

Otkako je doživio jednu vrstu duhovne transformacije koja je
rezultirala objavom knjiga "Misli o životu i osvješćivanju" i "Bit
svijeta", Drnovšek je postao političar koji je "svjetlosnim godinama" daleko od većine slovenskih i svjetskih kolega, ali i od nekadašnjeg sebe samog pa je Janez D. jedna vrsta alter ega slovenskog predsjednika, ocjena je koju uz proglašenje u svom blagdanskom dvobroju iznosi tjednik "Mladina". 

Tjednik ipak dodaje da je Drnovšek u protekloj godini znao biti kontradiktoran u zaključcima i ocjenama, ali da od njih nikada nije odstupao, kako bi učinio vješt i pragmatičan političar.

http://janezd.blog.siol.net/

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene