Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neobični bloger "Janez D" koji propagira pozitivnu energiju i zdrav način života, kritizira državne i crkvene strukture te političku ovisnost velikih sila o pohlepnom kapitalu, u Sloveniji je u izboru tjednika "Mladina" proglašen osobnošću godine.


Riječ je zapravo o predsjedniku Janezu Drnovšeku koji se tim pseudonimom počeo služiti nakon kritika da nije jasno kada javno nastupa u ulozi predsjednika države, a kada kao predsjednik Pokreta za pravednost i razvitak, udruge koju je osnovao početkom godine.

Vezani članci Bill Clinton Sumnja na infekciju krvi: Bivši američki predsjednik završio u bolnici Slika nije dostupna Drnovšek uspješniji kao premijer nego predsjednik

Otkako je doživio jednu vrstu duhovne transformacije koja je
rezultirala objavom knjiga "Misli o životu i osvješćivanju" i "Bit
svijeta", Drnovšek je postao političar koji je "svjetlosnim godinama" daleko od većine slovenskih i svjetskih kolega, ali i od nekadašnjeg sebe samog pa je Janez D. jedna vrsta alter ega slovenskog predsjednika, ocjena je koju uz proglašenje u svom blagdanskom dvobroju iznosi tjednik "Mladina". 

Tjednik ipak dodaje da je Drnovšek u protekloj godini znao biti kontradiktoran u zaključcima i ocjenama, ali da od njih nikada nije odstupao, kako bi učinio vješt i pragmatičan političar.

http://janezd.blog.siol.net/

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju