Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Let za Kanare

Drama u zrakoplovu punom putnika: Tri sekunde dijelile su ga od totalne katastrofe

Zrakoplov, ilustracija
Zrakoplov, ilustracija Foto: Getty Images
Zrakoplov Boeing 737, koji je prevozio 163 putnika za Gran Canariju, jedva se otisnuo s piste prilikom polijetanja, a obližnju autocestu preletio je na svega 30 metara visine.

Putnički zrakoplov koji je prevozio 163 putnika i devet članova posade zamalo je izbjegao nesreću nakon dramatičnog polijetanja iz britanske zračne luke. Incident se dogodio 4. ožujka na zrakoplovu Boeing, koji već duže vrijeme prate brojni tehnički problemi.

Zrakoplov TUI Boeing 737-800 trebao je poletjeti iz zračne luke Bristol prema Gran Canariju, no iako je pista za polijetanje bila duga gotovo dva kilometra, polijetanje je započelo jedva 260 metara prije kraja piste, a zrakoplov se vinuo u zrak svega tri metra prije završetka.

Pročitajte i ovo Ljubavni par Put ljubavi U Hrvatskoj se pojavio Tinder za katolike: Ovo su svi detalji aplikacije koja je rezultirala s devet brakova, dvije bebe i brojnim vezama

Pročitajte i ovo Anđela Ledenko Priča Provjerenog Ukrali su joj fotografije, napravili profile i na njoj zarađuju: "Bojim se za svoju sigurnost"

Kad su se kotači konačno podigli u zrak, zrakoplov je letio brzinom od svega 150 čvorova, što znači da bi samo tri sekunde kasnije izletio s piste, pokazale su procjene, prenosi Daily Mail. Dramatično je bilo i na obližnjoj autocesti A38, koju je zrakoplov preletio na manje od 30 metara visine.

Pročitajte i ovo Michael Mosley U Grčkoj Popularni TV voditelj nestao tijekom odmora: Krenuo u šetnju i otad mu se gubi svaki trag

Do problema s polijetanjem došlo je zbog greške u softveru zbog koje zrakoplov nije imao dovoljno snage za uzdizanje. Ministarstvo prometa istražuje ovaj incident te su izdali posebno upozorenje zrakoplovnim tvrtkama koje koriste seriju Boeing 737-800 nove generacije, zbog problema sa softverom koji je ugrozio sigurnost leta.

Aktualno Popularni TV voditelj nestao tijekom odmora: Krenuo u šetnju i otad mu se gubi svaki trag Michael Mosley Michael Mosley Foto: Maureen McLean via Guliver Michael Mosley Michael Mosley Foto: Fenris Oswin via Guliver Michael Mosley Michael Mosley Foto: Fenris Oswin via Guliver +0 Ilustracija, Grčka Svijet Popularni TV voditelj nestao tijekom odmora: Krenuo u šetnju i otad mu se gubi svaki trag 1/4 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene