Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Češkom se putničkom avionu pokvario i zapalio motor zbog čega je, nedugo nakon polijetanja, morao izvanredno sletjeti u zračnu luku u Budimpešti.


Zrakoplov češke zrakoplovne tvrtke ČSA ATR-72 koji je u srijedu poletio za Prag s 33 putnika i četiri člana posade bio je prisiljen nakon polijetanja ponovno sletjeti na pistu zračne luke u Budimpešti zbog kvara na motoru, objavila je mađarska novinska agencija MTI.

>> POSLUŠAJTE: Ovako je zvučao razgovor kontrole leta i pilota CA

Vezani članci Slika nije dostupna Fotografije koje rijetko kad možete vidjeti Slika nije dostupna VIDEO Avionu EKSPLODIRAO motor prilikom uzlijetanja!

Glasnogovorik ČSA kazao je kako je nedugo nakon polijetanja osoblje zrakoplova prijavilo plamen na jednom od motora, nakon čega su poduzete odgovarajuće mjere u skladu s pravilima o postupanju u izvanrednim situacijama. Motor je odmah isključen, a zrakoplov preusmjeren natrag u zračnu luku Budimpešta. Putnici su iz zrakoplova izašli stepenicama.

Na internetskoj stranici budimpeštanske zračne luke stoji kako je iz zrakoplova pri slijetanju sukljao dim.

ATR-72 bez problema je sletio natrag na pistu, nakon čega su dvije piste zračne luke bile privremeno zatvorene, a letovi usmjeravani prema drugim europskim zračnim lukama.

Iz uprave Czech Airlinesa izvijestili su kako su se pobrinuli o svim putnicima te da je tvrtka osigurala zamjenski zrakoplov Airbus A320 kako bi tijekom dana stigli na odredište. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook