Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Češkom se putničkom avionu pokvario i zapalio motor zbog čega je, nedugo nakon polijetanja, morao izvanredno sletjeti u zračnu luku u Budimpešti.


Zrakoplov češke zrakoplovne tvrtke ČSA ATR-72 koji je u srijedu poletio za Prag s 33 putnika i četiri člana posade bio je prisiljen nakon polijetanja ponovno sletjeti na pistu zračne luke u Budimpešti zbog kvara na motoru, objavila je mađarska novinska agencija MTI.

>> POSLUŠAJTE: Ovako je zvučao razgovor kontrole leta i pilota CA

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Avionu EKSPLODIRAO motor prilikom uzlijetanja! Slika nije dostupna VIDEO Avion sletio samo s jednim motorom

Glasnogovorik ČSA kazao je kako je nedugo nakon polijetanja osoblje zrakoplova prijavilo plamen na jednom od motora, nakon čega su poduzete odgovarajuće mjere u skladu s pravilima o postupanju u izvanrednim situacijama. Motor je odmah isključen, a zrakoplov preusmjeren natrag u zračnu luku Budimpešta. Putnici su iz zrakoplova izašli stepenicama.

Na internetskoj stranici budimpeštanske zračne luke stoji kako je iz zrakoplova pri slijetanju sukljao dim.

ATR-72 bez problema je sletio natrag na pistu, nakon čega su dvije piste zračne luke bile privremeno zatvorene, a letovi usmjeravani prema drugim europskim zračnim lukama.

Iz uprave Czech Airlinesa izvijestili su kako su se pobrinuli o svim putnicima te da je tvrtka osigurala zamjenski zrakoplov Airbus A320 kako bi tijekom dana stigli na odredište. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook