Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva talijanska borbena zrakoplova s četiri člana posade sudarila su se tijekom treninga iznad Italije te pala na brdovito šumsko područje.


Nakon pada dva zrakoplova, tipa Tornado, izbio je požar, javlja AP.

Vezani članci Ursula von der Leyen Ursula von der Leyen ispričala se Italiji: "Istina, na početku krize svatko je mislio na svoj nacionalni problem" Sudar Zbog poledice potpuno izgubio kontrolu nad autom, ali čini se da ima anđela čuvara

Još uvijek nije poznato jesu li članovi posade uspjeli iskočiti iz zrakoplova prije sudara i pada, pa je u tijeku potraga za njima, objavljeno je iz zračnih snaga talijanske vojske. Ipak pretpostavlja se da su se uspjeli katapultirati te da su preživjeli.

Dužnosnica civilne zaštite, Susanna Balducci, izjavila je da nije bilo civilnih žrtava na tlu, a do pada je došlo u blizini grada Ascoli Piceno u regiji Marche. Na televizijskim snimkama vidjela se vatra i gusti dim nad mjestom nesreće.

Proruski separatisti srušili ukrajinski MIG

Balducci je potvrdila da je vatrogasni helikopter gasio požar koji je bio vidljiv kilometrima.

Svjedoci, koje citiraju talijanski lokalni mediji, kažu kako su vidjeli dva vojna zrakoplova kako lete nisko iznad Ascolija, nakon čega su čuli sudar te vidjeli plamen. Nisu vidjeli padobrane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook