Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borbe i dalje traju

Proruski separatisti srušili ukrajinski MIG

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proruski separatisti srušili su tijekom noći ukrajinski borbeni zrakoplov MIG 29, kazao je u nedjelju glasnogovornik ukrajinskih oružanih snaga.

Pilot se katapultirao i pronađen je nakon potrage, kazao je glasnogovornik Aleksij Dmitraškivski.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Proruski separatisti u subotu su ustvrdili da su uspostavili liniju opskrbe između područja Donecka i Luhanska na istoku Ukrajine i kao svoj sljedeći cilj objavili su borbu protiv ukrajinske vojne blokade grada Luhanska, kazao je vođa separatista Andrej Sakartšenko za Interfax.

Stanovnici grada Donecka, koji broji milijun stanovnika, svjedoče o borbama u raznim dijelovima grada.

Ukrajinsko Nacionalno vijeće za sigurnost i obranu kazalo je kako će se ukrajinske vojne operacije nastaviti još neko vrijeme jer se područja zemlje pod kontrolom pobunjenika ne mogu vratiti u nekoliko dana.

Moskva i Kijev postigle dogovor o humanitarnom konvoju

Ukrajinske snage u međuvremenu stežu obruč oko Gorlovke, grada sjeveroistočno od Donecka, kazao je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva obrane.

Prema lokalnim vlastima humanitarno stanje u dva najveća grada Donecku i Luhansku sve je teže.

Više od 200 tisuća stanovnika Luhanska je bez struje i vode već dva tjedna, dok je više od 40 tisuća stanovnika u Donecku bez struje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene