Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dragan Čavić podnio je u Banjoj Luci, na dugotrajnoj sjednici svoje Srpske demokratske stranke, ostavku na dužnost predsjednika Glavnog odbora SDS-a.


"Nakon izglasavanja nepovjerenja članovima Predsjedništva SDS-a, a budući da sam i ja prema Statutu predložio, podnio sam trenutnu i neopozivu ostavku na mjesto predsjednika SDS-a", izjavio je Čavić novinarima.

Vezani članci Gabrijela Žalac u Slavoniji (Foto: Davor Javorović/Pixsell) Sve afere Gabrijele Žalac: Bez važeće vozačke naletjela na djevojčicu, misteriozni Mercedes i kuma koja bježi s mjesta nesreće Gabrijela Žalac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Neslužbeno doznajemo: Premijer Plenković bi se mogao zahvaliti na suradnji ministrici Žalac

Ne prihvaćam kvalifikacije "sramne peticije" koju su, osim bivših dužnosnika, odnosno osnivača SDS-a, potpisali i mnogi predsjednici općinskih odbora Stranke, rekao je Čavić.

Gotovo svi aktualni i bivši dužnosnici SDS-a zamjeraju Čaviću što je, šest mjeseci prije izbora, smijenio vladu koju je sam odabrao i na njezino mjesto doveo vladu političkog protivnika Milorada Dodika, odnosno Savez neovisnih socijaldemokrata.

To se, ističu autori pisma, može okarakterizirati kao 'politička
izdaja'.

"Unazadio je SDS 'reformama' programa i Statuta, uzurpirao je sve poluge vlasti u stranci i od nje napravio nedemokratsku - diktatorsku stranku", piše u pismu koje je potpisala većina općinskih odbora SDS.

Osim Čavićeve ostavke potpisnici zahtijevaju izvanredne
unutarstranačke izbore na svim razinama.

Ostavku Dragana Čavića zahtijevao je i njemu tradicionalno lojalni gradski odbor SDS-a Banje Luke.