Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otmičari u Donjecku

Oteti predstavnici OESS-a! Ruski separatisti: To su špijuni NATO-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otmičari drže skupinu od sedam predstavnika OESS-a i pet pripadnika ukrajinskih oružanih snaga u zgradi Agencije za državnu sigurnost (SBU) u Slavjansku

Proruski separatisti na istoku Ukrajine optužili su u subotu otete promatrače Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) da su "špijuni NATO-a" i izjavili su da će biti oslobođeni samo u razmjeni zarobljenika.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

Ukrajina: Separatisti oteli autobus s promatračima OESS-a!

"Jučer smo uhvatili špijune NATO-a", rekao je Denis Pušilin, samoproglašeni čelnik neovisne republike Donjecka. "Oni neće biti pušteni na slobodu. Bit će razmijenjeni za naše zarobljenike", kazao je on ispred sjedišta službe sigurnosti (SBU) u Slavjansku, uporištu pobunjenika na istoku Ukrajine.

Naoružani separatisti u istočnom ukrajinskom gradu Slavjansku oteli su u petak autobus s međunarodnim promatračima OESS-a. Otmičari drže skupinu od sedam predstavnika OESS-a i pet pripadnika ukrajinskih oružanih snaga u zgradi Agencije za državnu sigurnost (SBU) u Slavjansku, koji je pod okupacijom proruskih separatista, priopćilo je u petak poslijepodne ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova.

'Rusija želi treći svjetski rat': Srušen helikopter, eksplozije odjekuju aerodromom

Međutim, kasnije u petak se oglasila njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen koja je izjavila da su proruski separatisti uhitili i zadržali trinaest promatrača OESS-a.

"Još ne znamo pojedinosti, ali se čini da je uhićeno 13 inspektora OESS-a, među kojima je četvero Nijemaca", rekla je u audio poruci ministrica, koja boravi u posjetu Africi i Libanonu, a prenijelo je njezino ministarstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene