Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Filantrop

Superbogati princ koji je posjetio Hrvatsku svijetu će pokloniti 230 milijardi kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bin Talal je predsjednik investicijske tvrtke Kingdom Holding Company, koja između ostalog, ima dionice u Appleu, Twitteru, hotelima The Four Seasons.

Saudijski princ Alwaleed bin Talal (60), 34. najbogatiji čovjek na svijetu prema Forbesovoj listi, najavio je da će se odreći 32 milijarde američkih dolara i donirati ih u humanitarne svrhe.

Pročitajte i ovo Mural za Georgea Peabodyja u osnovnoj školi u San Franciscu (Screenshot: YouTube) Za oca moderne filantropije Google odao počast čovjeku koji je u 19. stoljeću donirao bogatstvo za obrazovanje Slika nije dostupna 16.940.202,82 kuna! Čakovčanin otkrio što će s milijunima koje je osvojio na Lotu

Prevedeno na hrvatski, Talal će svijetu pokloniti oko 230 milijardi kuna, što je dvostruko više od ovogodišnjih planiranih prihoda u našoj državi.

Talal je pojasnio da ga je na taj potez inspirirala fondacija koju je 1997. godine uz suprugu Melindu osnovao Bill Gates, a taj će silan novac proslijeđivati preko svoje humanitarne organizacije Alwaleed Philanthropies, koja je dosad već prikupila 3,5 milijardi dolara.

Princ Alwaleed bin Talal je inače nećak kralja Salamana, no u saudijskoj vladi ne obnaša nikakvu funkciju. U svijetu je zapravo poznat kao predsjednik investicijske tvrtke Kingdom Holding Company, koja između ostalog ima dionice u Appleu, Twitteru, hotelima The Four Seasons...

Novac kojeg će se odreći je njegovo osobno vlasništvo i nema nikakve veze s tvrtkom koju vodi, a u kratkoj izjavi koju prenose mediji je napomenuo da će ga uložiti u tolerantniji i prihvatljiviji svijet.

Dat će ga, kaže, kako bi uložiti u gradnju mostova između različitih kultura, u jačanje uloga žena, u razvoj zajednica i kako pomagao područja zahvaćena prirodnim katastrofama. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene