Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bin Talal je predsjednik investicijske tvrtke Kingdom Holding Company, koja između ostalog, ima dionice u Appleu, Twitteru, hotelima The Four Seasons.


Saudijski princ Alwaleed bin Talal (60), 34. najbogatiji čovjek na svijetu prema Forbesovoj listi, najavio je da će se odreći 32 milijarde američkih dolara i donirati ih u humanitarne svrhe.

Vezani članci Slika nije dostupna Skoro završila na tlu pa od srama prekrila lice knjigama

Prevedeno na hrvatski, Talal će svijetu pokloniti oko 230 milijardi kuna, što je dvostruko više od ovogodišnjih planiranih prihoda u našoj državi.

Talal je pojasnio da ga je na taj potez inspirirala fondacija koju je 1997. godine uz suprugu Melindu osnovao Bill Gates, a taj će silan novac proslijeđivati preko svoje humanitarne organizacije Alwaleed Philanthropies, koja je dosad već prikupila 3,5 milijardi dolara.

Princ Alwaleed bin Talal je inače nećak kralja Salamana, no u saudijskoj vladi ne obnaša nikakvu funkciju. U svijetu je zapravo poznat kao predsjednik investicijske tvrtke Kingdom Holding Company, koja između ostalog ima dionice u Appleu, Twitteru, hotelima The Four Seasons...

Novac kojeg će se odreći je njegovo osobno vlasništvo i nema nikakve veze s tvrtkom koju vodi, a u kratkoj izjavi koju prenose mediji je napomenuo da će ga uložiti u tolerantniji i prihvatljiviji svijet.

Dat će ga, kaže, kako bi uložiti u gradnju mostova između različitih kultura, u jačanje uloga žena, u razvoj zajednica i kako pomagao područja zahvaćena prirodnim katastrofama. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook