Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaratio i s Londonom

Trump otkazao posjet Londonu preko Twittera, stigao ironičan odgovor: "Čini se da je napokon shvatio..."

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Predsjednik SAD-a Donald Trump zanio se u četvrtak na sastanku s parlamentarcima u Bijeloj kući o imigraciji nazvavši, prema Washington Postu, nekoliko afričkih država, kao i Haiti, "sranjima od zemalja".

Republikanski milijarder primio je u Ovalnom uredu nekoliko senatora, među kojima republikanca Lindseyja Grahama i demokrata Richarda Durbina, kako bi razgovarao o planu ograničenja obiteljskog okupljana i pristupa lutriji za zelenu kartu. U zamjenu, sporazum bi omogućio da se izbjegne protjerivanje tisuća mladih koji često dolaze kao djeca u SAD.

Pročitajte i ovo Izbori u Americi Izborna utrka Sraz u Americi: U SAD-u se ovo nije dogodilo gotovo 70 godina Lara Trump Štednja ili osveta? "Krvoproliće u Republikanskoj stranci": Pogledajte što je napravio Trump i kako je prošla njegova snaha

"Zašto sve te osobe iz sranja od zemalja dolaze ovdje?" upitao je predsjednik Trump u razgovorima, prema dnevniku koji citira nekoliko neimenovanih izvora.

Prema njima, Trump je aludirao na afričke zemlje, kao i Haiti i Salvador, objasnivši da bi SAD trebao prihvaćati državljane iz Norveške čiju je premijerku susreo dan ranije.

"Zašto nam treba više Haićana?" upitao je predsjednik, kako navodi dnevnik.

Trump je , međutim, demantirao da je tako nešto rekao.

"To nisu riječi koje sam koristio", objavio je na Twitteru.

New York Times, koji izvješćuje o istim riječima predsjednika, citirajući neidentificirane sudionike sastanka, pisao je u lipnju da je Donald Trump kazao na jednom drugom sastanku o imigraciji da "svi Haićani imaju AIDS". Bijela kuća to je demantirala.

Posjet Londonu Trump otkazao preko Twittera!

Trump je napravio još jedan incident. Naime, službeni posjet Londonu gdje je trebao otvoriti novu zgradu veleposlanstva otkazao je preko – Twittera.

"Razlog što sam otkazao put u London jest taj što nisam veliki fan Obamine administracije, koja je prodala vjerojatno najbolju i najbolje smještenu ambasadu u Londonu 'za kikiriki', samo da bi napravila novu na udaljenoj lokaciji, i to za 1,2 milijuna dolara. To je bio loš posao. Hoćete mene da presječem vrpcu? NE", poručio je Trump na svom profilu na Twitteru.

"Trump je shvatio da nije dobrodošao"

Američki predsjednik Donald Trump "napokon je shvatio" koliko je snažno protivljenje njegovu planiranom posjetu Velikoj Britaniji, ocijenio je u petak londonski gradonačelnik Sadiq Khan nakon što je Trump otkazao posjet toj zemlji.

"Mnogi Londončani jasno su dali do znanja da Donald Trump nije dobrodošao ovdje dok zastupa takva stajališta koja izazivaju podjele", rekao je. "Čini se da je to napokon shvatio."

Trumpov posjet "bez sumnje bi izazvao masovne mirne prosvjede", rekao je.

Trump je otkazao posjet predviđen za idući mjesec u povodu otvaranja novog američkog veleposlanstva u Londonu, kazavši da mu se ne sviđa zgrada i da je financijski to loš projekt.

Izgradnja nove zgrade stajala je 1,2 milijarda dolara.

Glasnogovornik britanske premijerke Therese May poručio je tim povodom da je američki predsjednik dobrodošao u Londonu i da je prihvatio poziv u posjet.

"Poziv je proslijeđen i prihvaćen", rekao je, dodajući da datum posjeta nije potvrđen. "SAD je jedan od naših najstarijih i najcjenjenijih saveznika i naše snažno i duboko partnerstvo će opstati." (N.C./Hina)
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene