Američki predsjednik Donald Trump otvoreno se narugao u utorak navečer ženi koja optužuje njegova kandidata za Vrhovni sud za seksualni napad ironizirajući nedostatak preciznosti u njezinoj priči.

Galerija


Christine Blasey Ford, 51-godišnja sveučilišna nastavnica, izjavila je prošlog tjedna pred Senatom i desecima milijuna Amerikanaca pred svojim ekranima da je "100 posto" sigurna da ju je u ljeto 1982. napao Brett Kavanaugh.

Vezani članci Donald Trump izvjestio o ubojstvu vođe Al Qaide Donald Trump: SAD je ubio vođu Al Qaide na Arapskom poluotoku Borba s koronavirusom Kineski znanstvenici otkrili mogući izvor koronavirusa, na japanskom kruzeru i šest Slovenaca

"Popila sam pivo, popila sam pivo...", rekao je Trump na skupu za kampanju u Southavenu, u Mississippiju, imitirajući svjedočenje Blasey Ford.

"Kako ste se vratili kući? Ne sjećam se. Kako ste došli na mjesto događaja? Ne sjećam se. Koliko je godina prošlo? Ne znam, ne znam, ne znam", rekao je on uz smijeh i pljesak.

"U kojoj se četvrti to dogodilo? Ne znam. Gdje je kuća? Ne znam. Na prvom katu, u prizemlju, gdje? Ne znam. Ali sam popila pivo, toga se jedino sjećam", nastavio je on.

"A čovjekov život se raspao, propao je", dodao je američki predsjednik, koji je dosad pazio da se izravno ne okomi na optužiteljicu.

Nazvavši suca Kavanaugha "savršenim ljudskim bićem", Trump je osudio ponašanje demokratskih zastupnika koje optužuje za opstrukciju.

Odvjetnik Blasey Ford, Michael Bromwich, smjesta je na Twitteru osudio "okrutan i gnjusan" napad na svoju klijenticu. (Hina)