Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon večere, malo paljbe

Što otkriva fotografija Trumpa iz ratne sobe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoju prvu veliku vojnu operaciju, napad na sirijsku zračnu bazu, američki predsjednik Donald Trump pratio je iz sigurne sobe na svojem imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Američki predsjednik Donald Drump namrgođena je lica zajedno s dvadesetak suradnika pratio napad vojske SAD-a na zračnu bazu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada u Siriji.

Fotografiju iz, kako su je već prozvali, "ratne sobe" na Floridi objavio je glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer. Riječ je, u stvari, o sigurnoj sobi, koja je opremljena prema visokim sigurnosnim standardima kako bi se onemogućila bilo kakva mogućnost prisluškivanja, nadzora ili neželjenog curenja informacija.

Pročitajte i ovo Donald Trump Postupak se nastavlja Donald Trump kažnjen zbog nepoštivanja suda: Tipkao na svojoj društvenoj mreži i sad mora platiti paprenu kaznu Generalštab JNA u Beogradu - 3 planovi u Beogradu Objava američkog biznismena odjeknula poput bombe, Srbi su bijesni: "To je spomenik na naše patnje!"

Mediji su primijetili kako fotografija podsjeća na onu bivšeg predsjednika Baracka Obame koji je također iz "ratne sobe" ali u Bijeloj kući pratio akciju likvidacije Osame bin Ladena. Fotografije su i snimljene iz istog kuta.

Donald Trump snimljen je sa suradnicima u četvrtak navečer, u 21.15 sati, nakon večere s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom. U Trumpovom društvu, između ostalih, bili su i njegov zet Jared Kushner, ujedno i posebni savjetnik te državni tajnik Rex Tillerson, dok su preko videokonferencije na sastanku sudjelovali potpredsjednik Mike Pence, ministar obrane James Mattis te general Joseph Dunford, piše CNN.

SAD je s dva razarača stacionirana u Sredozemlju ispalio krstareće projektile na bazu iz koje je, kako je kazao predsjednik Trump, izveden ubojiti napad kemijskim oružjem. Bio je to prvi direktni američki napad na vladu Bašara al-Asada tijekom šestogodišnjeg građanskog rata.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene