Američki predsjednik Donald Trump rekao je da je slanje vojske u Venezuelu ''opcija'', te da se odbio sastati s predsjednikom te zemlje Nicolasom Madurom.

Galerija


Donald Trump je u nedjeljnom intervjuu kojeg je dao američkoj televiziji CBS rekao da je jedna od opcija slanje vojske u Venezuelu, prenosi Reuters.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Počelo suđenje za opoziv Donalda Trumpa, vođa demokrata plan republikanaca nazvao nacionalnom sramotom Donald Trump u Davosu Trump u Davosu poručio da je vrijeme za optimizam i potpisao Inicijativu za sadnju bilijun stabala

"Zasigurno, to je nešto što je na.., to je opcija", rekao je Trump za CBS, a intervju će biti emitiran u nedjelju.

Trump je kazao kako je Maduro zatražio sastanak prije nekoliko mjeseci, što je Trump odbio.

"Odbio sam to, jer smo jako daleko u procesu", rekao je Trump za CBS-ov intervju "Face the nation", a objavljeno je u segmentima.

"Dakle, ja mislim da se proces odvija - veliki, jako veliki, ogromni prosvjedi", poručio je Trump.

Deseci tisuća ljudi su se okupili na ulicama kako bi prosvjedovali protiv Madurove vlade, zahtijevajući njegov odlazak s vlasti, noseći žuto-crveno-plavu venezuelsku zastavu.

Unutarnji i međunarodni pritisci na Madura se povećavaju, a visokopozicionirani general ratnog zrakoplovstva je otkazao poslušnost Maduru putem videa koji se proširio u subotu.

Podsjetimo, Trump je rekao da oporbenog venezuelanskog vođu Juana Guaidoa priznaje za predsjednika. A Washington je u subotu pozvao venezuelsku vojsku da prijeđe na stranu samoproglašenog predsjednika Juana Guaidoa, kao što je učinio general zračnih snaga Francisco Yanez koji je rekao da više ne priznaje "diktatorsku vlast" Nicolasa Madura. (I.D. / Hina)