Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusko uplitanje u izbore

Trump se raduje ispitivanju u sklopu istrage: "Htio bih to učiniti što je prije moguće"

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da se raduje ispitivanju u sklopu istrage navodnom ruskom miješanju u američke izbore.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u srijedu kako će pristati na intervju pod prisegom s posebnim savjetnikom Robertom Muellerom, koji istražuje moguće rusko uplitanje u američke izbore u 2016. godini.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Ivica Puljić GOST DNEVNIKA NOVE TV Prognoze za superutorak i koje bi države mogle presuditi? "Obično se kaže tko će tamo pobijediti…"

"Htio bih to učiniti što je prije moguće", rekao je Trump novinarima. Određivanje datuma za intervju bio bi, kako je kazao Trump, "predmet mojih odvjetnika i svega toga".

Trumpovi odvjetnici razgovarali su s Muellerovim timom o intervjuu, prema izvorima koji su upućeni u tijek istrage.

Izvori su priopćili Reutersu ranije u srijedu kako je tim posebnog zastupnika ispitivao visoke američke obavještajne časnike, uključujući i ravnatelja CIA-e Mikea Pompea, o tome je li Trump pokušao zaustaviti pravdu u istrazi oko Rusije.

U svojim obraćanjima novinarima u srijedu, Trump je ponovio ranije izjave da ne postoji sukob između kampanje i Rusije i da "nema nikakve opstrukcije" pravde.

Američke obavještajne agencije zaključile su da se Rusija miješala u predizbornu kampanju pomoću hakiranja i propagande pokušavajući gurati utrku u Trumpovu korist. Rusija je to odbila. Trump je zanijekao sporazum s Rusijom i nazvao istragu lovom na vještice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene