Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povijesna optužnica

Donald Trump pred sudom: Policija se sprema na moguće prosvjede

Čeka se pojavljivanje Donalda Trumpa pred sudom
Čeka se pojavljivanje Donalda Trumpa pred sudom JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Aktualno Galerija Čeka se pojavljivanje Donalda Trumpa pred sudom Čeka se pojavljivanje Donalda Trumpa pred sudom Foto: JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP Čeka se pojavljivanje Donalda Trumpa pred sudom Čeka se pojavljivanje Donalda Trumpa pred sudom Foto: ALON SKUY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP Čeka se pojavljivanje Donalda Trumpa pred sudom Čeka se pojavljivanje Donalda Trumpa pred sudom Foto: SCOTT OLSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP +0 Čeka se pojavljivanje Donalda Trumpa pred sudom Galerija 1/4 >>
Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump trebao bi se danas pojaviti pred sudom u Miamiju. Suočen je s optužnicom od 37 točaka zbog protuzakonitog postupanja s povjerljivim dokumentima koje je držao na svom imanju u Mar-a-Lagu. Policija je počela s pripremama zbog mogućih prosvjeda.

Bivši američki predsjednik Donald Trump stigao je u Miami u ponedjeljak kako bi se suočio sa saveznom optužnicom. U saveznoj sudnici trebao bi se pojaviti u utorak u tri sata poslijepodne po lokalnom vremenu.

Trump, koji u srijedu slavi 77. rođendan, optužen je za nezakonito zadržavanje povjerljivih dokumenata i za laganje dužnosnicima koji su ih pokušali vratiti.

Donald Trump je prvi bivši predsjednik koji se suočava s kaznenim optužbama, što ga ne zaustavlja u kampanji za povratak u Bijelu kuću.

Pravni stručnjaci tvrde da ga to ne sprečava da se kandidira ili da preuzme dužnost predsjednika čak i ako bude proglašen krivim.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv Trumpa - 4 Optužbe Trump stigao u Miami, u utorak sjeda na optuženičku klupu: "Nadam se da cijela zemlja gleda što radikalna ljevica čini Americi"

Pročitajte i ovo Donald Trump Na republikanskoj konvenciji Trump žestoko napao ministarstvo zbog optužnice: ''Ovaj zao progon je parodija pravde"

Odbacuje optužbe i sve naziva politički montiranim procesom. Tvrdi da je nevin i obvezao se nastaviti s kampanjom za izbore koji će se održati u studenom 2024.

Istovremeno, rezultati nove ankete koju su proveli Reuters i Ipsos pokazuju da sudski postupak nije naštetio njegovim izgledima na izborima iduće godine.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene