Donald Trump i savjetnik za nacionalnu sigurnost general H.R. McMaster (Foto: AFP)
Donald Trump i savjetnik za nacionalnu sigurnost general H.R. McMaster (Foto: AFP) Foto: Afp

Donald Trump donio je odluku da otpusti svojeg savjetnika za nacionalnu sigurnost H. R. McMastera, tvrdi u četvrtak navečer Washington Post, dodajući kako američki predsjednik predviđa otarasiti se i drugih visokih dužnosnika nakon spektakularnog otkaza državnom tajniku.


Glasine o mogućem otpuštanju generala H. R. McMastera već tjednima kruže američkim medijima. No ovog puta Trump je odlučan da ga se riješi "i aktivno razgovara o potencijalnim zamjenama", tvrdi Washington Post pozivajući se na pet "izvora obavještenih o tim planovima".

Vezani članci Donald i Melania Trump Svoje luksuzno vjenčanje Trump je htio prenositi i na televizijama, a ovako je Melania izgledala na njihov veliki dan Donald Trump Idući tjedan nastavak opoziva Trumpa: Bude li osuđen, neće se moći kandidirati 2024. godine

Trump namjerava otpustiti McMastera s kojim se nikada nije dobro slagao, ali je spreman pričekati jer ne želi poniziti generala s tri zvjezdice i želi biti siguran da je našao solidnog nasljednika, piše dnevnik.

Upitana o informaciji iz Washington Posta, glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders izjavila je da nije došlo do promjena u Nacionalnom vijeću sigurnosti. No nije se izjasnila o mogućnosti da do njih uskoro dođe. (Hina)