Kim Jong Un (Foto: AFP)
Kim Jong Un (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost rekao je da najveću neposrednu opasnost SAD-u, ali i ostatku svijeta, predstavlja režim Sjeverne Koreje.


"Mogućnost izbijanja rata između SAD-a i Sjeverne Koreje povećava se svaki dan", rekao je američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Herbert Raymond McMaster.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Bjesne požari na zapadu SAD-a: Vatrogasci se u ekstremnim uvjetima bore s vatrom koju su izazvale rekordne temperature Slika nije dostupna Biden na Dan nezavisnosti pozvao Amerikance da se cijepe protiv COVID-19: "Izlazimo iz tame, godine pandemije i izolacije"

Ovu primjedbu iznio je nakon što je Sjeverna Koreja lansirala interkontinentalni balistički projektil koji je letio više od svih dosad lansiranih raketa.

"Najveća neposredna prijetnja SAD-u i svijetu je prijetnja koju predstavlja režim u Sjevernoj Koreji", rekao je McMaster za Fox News.

"Mislim da se svakodnevno povećava što znači da smo u utrci, u utrci smo za mogućnošću da riješimo ovaj problem", dodao je. Dodao je kako sjevernokorejski vođa Kim Jon Un radi na unapređenju nukelarnih sposobnosti svoje zemlje protiv SAD-a.

"Svaki put kad provede lansiranje rakete, nuklearni test, postaje još bolji", kaže Trumpov savjetnik.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja objavila je u srijedu da je ostvarila svoj cilj - postati nuklearna sila, nakon što je uspješno testirala novu interkontinentalnu raketu Hwasong 15 koja stavlja "cijeli američki kontinent" na njezin dohvat.

Američki predsjednik Donald Trump ranije je obećao da će bilo kakvi napadi na SAD od strane Sjeverne Koreje biti dočekani s "vatrom i bijesom", piše Independent.