Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Vrlo tužan dan u Parizu"

Donald Trump komentirao prosvjede u Francuskoj: Ponovno pozvao na ukidanje sporazuma o klimatskim promjenama

Američki predsjednik Donald Trump (Foto: AFP)
Američki predsjednik Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump ponovno je u subotu komentirao prosvjede "žutih prsluka" u Francuskoj, kazavši da je to bio tužan dan za Pariz te je pozvao da se sporazum o klimatskim promjenama privede kraju.

"Vrlo tužan dan i vrlo tužna noć u Parizu", objavio je Trump na Twitteru u trenutku kada su u Parizu započeli neredi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Sukobi Žutih prsluka i policije u Parizu, ilustracija Uhićeno više od 250 ljudi Prosvjeduju protiv rasta cijene goriva i politike Macrona: Policija suzavcem rastjerala "žute prsluke" s pariških trgova

"A možda je došao trenutak da se Pariški sporazum o klimatskim promjenama, vrlo smiješan i iznimno skup, privede kraju te da se novci vrate ljudima tako što će im se smanjiti porezi", savjetovao je Trump, koji je u lipnju 2017. odlučio da se Sjedinjene Države povlače i multilateralnog sporazuma čiji je cilj angažirati se na smanjenju emisije stakleničkih plinova.

U subotu ujutro je Trump na Twitteru kritizirao sporazum. No nije prvi put da iznosi zapažanja u pogledu događanja koja potresaju Francusku. U utorak je ironično pisao o popuštanju Emmanuela Macrona pred "žutim prslucima" te je napisao da je pariški sporazum osuđen na propast.

U posljednjih nekoliko tjedana prijateljski odnos dvojice predsjednika pogoršao se, osobito nakon što je američki predsjednik po povratku u Ameriku s obilježavanja stogodišnjice završetka Prvoga svjetskog rata na Twitteru ismijavao slabu popularnost svojega francuskog kolege.

Novi Trumpovi napadi na Pariški sporazum događaju se u trenutku kada gotovo 200 svjetskih čelnika sudjeluje u 24. svjetskoj konferenciji o klimatskim promjenama u poljskim Katowicama. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene