Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Predsjednik i kancelarka suglasni su u priznanju temeljne važnosti NATO-a u okviru šireg transatlantskog odnosa i njegovoj ulozi u osiguranju mira i stabilnosti naše zajednice Sjevernog Atlantika", navodi se u priopćenju Bijele kuće.


Njemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsjednik Donald Trump suglasili su se o važnosti NATO-a i potrebi da sve članice plaćaju pošteno svoj financijski udio za zajedničku sigurnosti, priopćeno je u subotu nakon telefonskog razgovora dvoje lidera.

Vezani članci Njemačka kancelarka Angela Merkel Merkel osudila rasističko ubojstvo Georgea Floyda: "Rasizam je užasna stvar, a nažalost postoji i u Njemačkoj" Slika nije dostupna Angeli Merkel se ovo neće svidjeti: Trump opet pretjeruje na Twitteru

Trump i Merkel razgovarali su o pitanjima Bliskog istoka, Sjeverne Afrike, o vezama s Rusijom i sukobu u istočnoj Ukrajini, kazao je glasnogovornik njemačke vlade u priopćenju koje su odobrile obje zemlje, prenosi Reuters.

"Predsjednik i kancelarka suglasni su u priznanju temeljne važnosti NATO-a u okviru šireg transatlantskog odnosa i njegovoj ulozi u osiguranju mira i stabilnosti naše zajednice Sjevernog Atlantika", navodi se u priopćenju Bijele kuće, prema agenciji AFP.

U tekstu se ističe da će Trump u srpnju sudjelovati na summitu skupine G20 u Hamburgu te da se nada "uskoro ugostiti kancelarku u Washingtonu". Merkel i Trump dogovorili su se jačati suradnju u borbi protiv terorizma. (Hina)