Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uživaju u neviđenom luksuzu!

Ovako izgledaju kad se ne skrivaju pod 'crninom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obajvljeno je u kakvom luksuzu žive okrutni koljači samoprozvane Islamske države.

Otkada su osnovali samoproglašenu Islamsku državu, takozvani Kalifat na prostoru sjevernog Iraka i Sirije, grad Rakka postao je glavni grad islamskih fanatika.

Prema informacijama koje dolaze iz Rakke, sve je veći jaz između njezinih stanovnika koji su siromašni i džihadista, ISIS-ovaca, koji žive u čistom luksuzu. Siromašni građani Rakke sve su siromašniji i doslovce gladuju, a islamisti jedu u hotelima s pet zvjezdica, piše Daily Mail.

O tome svjedoče i objavljene fotografije. Na njima se može vidjeti i kako džihadisti plivaju u bazenu na krovu luksuznog hotela. ISIS-ovci sami objavljuju fotografije svojeg luksuznog života na društvenim mrežama kako bi privukli dobrovoljce za Zapada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Narušeni odnosi ŠOKIRAO SVIJET 'Turska i džihadisti u tajnosti pregovaraju' Slika nije dostupna Njezina priča Borila se protiv ISIS-a i tvrdi da zna njihovu tajnu

S druge strane, stanovnici preživljavaju zahvaljujući bogatijim sugrađanima koji su otvorili ubožnice. Bolnice su zatvorene, liječnici su otišli jer su ostali bez medicinskog materijala. Bolesni odlaze na liječenje u Tursku, no mnogi od njih putem umiru.

Ako IS dirne 'dlaku na glavi naših vojnika' - 'Od tog će se trenutka sve promijeniti'

Jedan je muškarac, koji se predstavio lažnim imenom Abu Ibrahim al-Raqqawi, kazao za CBC: 'Čim su džihadisti stigli, postali su elitna zajednica. Dobili su lijepe kuće, luksuzne automobile i veliku plaću svaki mjesec. Mnogo ih je i ranjeno u borbama, no dok po njih dolaze kamioni koji ih odvoze na liječenje, civile ostavljaju da leže ranjeni.'

Stižu i informacije kako ISIS-ovci na silu odvode dječake od 14 i 15 godina od njihovih obitelji i u kampovima ih obučavaju za borbu.

Sirijski ured za ljudska prava u Londonu tvrdi kako između građana Rakke i islamističkih boraca jačaju nemiri.

Ljudi su ogorčeni i strogim prakticiranjem Šerijatskog zakona koji kažnjava i najmanje prijestupe, primjerice pušenje cigareta, dok s druge strane islamističke patrole 'žmire' na švercere hrane i goriva koji stalno dižu cijene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene