Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljna prijetnja!

Ako IS dirne 'dlaku na glavi naših vojnika' - 'Od tog će se trenutka sve promijeniti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan zaprijetio je odmazdom u subotu ako džihadisti Islamske države (IS) napadnu grobnicu otomanskog dostojanstvenika u Siriji, pod turskim suverenitetom.

"Nećemo oklijevati odgovoriti u slučaju da se ondje nešto dogodi. Četrdeset naših vojnika stacionirano je u toj zoni koja je turski teritorij", upozorio je Erdogan pred novinarima u Istambulu.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Čestitao Putinu na pobjedi Turski predsjednik Erdogan: "Turska je spremna pomoći kako bi Rusija i Ukrajina započele pregovore" Slika nije dostupna Nakon kritika na račun Erdogana Masovna tučnjava u turskom parlamentu, zastupnici se popeli na klupe i udarali jedni druge

"Ako netko dirne dlaku na glavi naših vojnika, Turska će sa svojom vojskom učiniti što je potrebno i od tog će se trenutka sve promijeniti", dodao je on.

Evo što su islamisti poručili Obami!

Turska odavno drži u pojačanoj pripravnosti vojsku oko grobnice Suleymana Shaha u Siriji zbog opasnosti od napada.

Glavni stožer turske vojske dopustio je svojim vojnicima koji su zaduženi za sigurnost tog povijesnog mjesta, 25 kilometara unutar sirijskog teritorija, da otvore vatru u slučaju napada IS-a.

Grobnica Suleymana Shaha, djeda Osmana I., utemeljitelja Otomanskog carstva, smatra se turskim teritorijem od potpisivanja ugovora između Francuske, koja je tada zauzimala taj teritorij, i Turske 1921. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene