Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijetnja odcjepljivanjem

VIDEO Dodik oštro odgovorio Bidenovu veleposlaniku: "Je*e mi se za sankcije. Nemoj mi prijetiti..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki veleposlanik razgovarao je s Dodikom o prijetnjama odcjepljivanjem i ocijenio da to nisu dobri postupci. Na to mu je Milorad Dodik rekao da mu se "je*e za američke sankcije".

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u razgovoru s veleposlanikom za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom rekao je na vrlo jasan način da ga nije briga za američke sankcije. Escobar je Dodiku prenio mišljenje SAD-a da su prijetnje odcjepljivanjem "antidejtonske" i da stanovnicima Republike Srpske ne nude ništa osim izolacije i ekonomskog očaja.

On je, tvrdi, vidio nekorektno postupanje Američke ambasade u Sarajevu, koja je dala priopćenje povodom njihova razgovora. "Ja nisam bio spreman izaći u javnost s detaljima tog razgovora, ali imajući u vidu da su oni odlučili reći samo ono što su oni rekli, a vezano je za prijetnje nekim sankcijama", rekao je Dodik.

Zatim je pročitao transkript razgovora, a videozapis možete pogledati na stranicama Radio Televizije Republike Srpske.

Escobar: "Moram reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene za one koji opstruiraju politički, ali i prema onima koji imaju korist od toga."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPET ZAISKRILO Dodik želi ukidanje jedinstvene vojske BiH i formiranje vojske RS, a Komšić ga optužuje za pobunu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrhunac političke krize Zbog zabrane negiranja genocida, srpski zastupnici bojkotirali sjednicu Parlamenta BiH, a hrvatski pozvali na prekid

Dodik: "Je*e mi se za sankcije. To sam upoznao već. Ako hoćeš sa mnom razgovarati, nemoj mi prijetiti."

Escobar: "To nije prijetnja, ovo je činjenica."

Dodik: "Šta god vi uradili, u redu, to je vaša stvar, ali da se vratimo malo na ovu priču o retorici. To slušam već 20 godina, ovdje pokušavate od nas napraviti poslušne ljude koji samo trebaju pričati ono što vama odgovara, a u suštini sve ovo što danas govorite, da je problem u BiH – to ste vi napravili, to su vaše pogrešne politike, nisu naše."

Dio konferencije koji se odnosi na navedenu situaciju možete pogledati nakon 34. minute.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene