Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavio ih kao heroje

Dodik hvalio Karadžića i Mladića i Srbe, jer su svim narodima bivše SFRJ "poklonili slobodu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u nedjelju je hvalio osuđene ratne zločince Radovana Karadžića i Ratka Mladića slaveći ih kao srpske heroje i ustvrdio da su Srbi svim drugim narodima bivše Jugoslavije u prošlosti "poklonili slobodu".

Dodik je tijekom dana kod Modriče sudjelovao u obilježavanju jedne od bitaka vođenih na području Bosanske posavine 1992. godine i u prigodnom govoru kazao je da su Srbi "kao državotvorni narod poklonili slobodu i Hrvatima i Slovencima i muslimanima".

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Nametnuli mu sankcije 2017. SAD upozorile Dodika: "Griješi ako misli da ćemo stajati po strani dok on provodi secesionističku agendu" Milorad Dodik (Foto: AFP) Ubijeno 7000 muškaraca i djece Ponovno šokantne izjave: Dodik tvrdi da je genocid u Srebrenici "mit i konstrukcija" Bošnjaka i međunarodne zajednice

Sve te narode optužio je da su umjesto zahvalnosti skovali protusrpske urote sanjajući uspostavu vlastitih država te svođenje Srbije na "beogradski pašaluk". Po njegovu sudu, upravo to je i dovelo do raspada bivše Jugoslavije koju je opisao kao "srpsku zabludu".

Bizarne povijesne opservacije zaokružio je konstatacijom da su Srbi u ratovima 90-ih godina ipak ispali pobjednicima stvorivši "dvije srpske države" - Srbiju i bosanskohercegovački entitet kojemu je on na čelu.

Time je propao višestoljetni projekt pokušaja razdvajanja Srba na Balkanu, a zaslužni za to su svi oni koju su se borili 90-ih godina uključujući Karadžića i Mladića koji su "poveli srpski narod", istaknuo je.

"Nemojte nam govoriti ni o kakvoj priči o BiH koja treba da jača, da se gradi kao država, jer nam se to ne može i ne smije dogoditi", kazao je Dodik. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene