Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet doveo opstanak u pitanje

Dodik: BiH je neodrživa, razlaz najbolje rješenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovno je u četvrtak doveo u pitanje opstanak Bosne i Hercegovine kao države, sugerirajući kako je 'razlaz najbolje rješenje' za sve koji žive u toj zemlji.

'Ja i dalje mislim da je BiH neodrživa i da je za Bošnjake najbolje da se raziđemo', izjavio je Dodik novinarima u Banjoj Luci, komentirajući optužbe koje je na njegov račun iznijela nevladina udruga Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI).

Na tribini održanoj u srijedu u Sarajevu član upravnog odbora VKBI i profesor sarajevskog sveučilišta Senadin Lavić pozvao je da se Dodika i sve koji dovode u pitanje opstanak BiH naojzbiljnije zakonski sankcionira.

Lavić je ocijenio kako Dodik zapravo provodi politiku koja se kreira u Beogradu a cilj joj je destabilizirati BiH.

Dodik je odgovarajući na te optužbe novinarima kazao kako bi Bošnjacima bilo najbolje da sami sebi naprave 'neku zajednicu'.

'Najbolje bi bilo da oni ondje žive i da ih mi (Srbi) ne živciramo, a mi bismo bili samo dobri susjedi. Mislim da je i za njih to najbolja stvar', izjavio je Dodik.

Ustvrdio je kako je stvarni cilj bošnjačke politike provesti majorizaciju nad druga dva naroda, pri čemu smatra da su trenutačno na meti Hrvati, da bi potom na red došli i Srbi a nakon toga bi cijela BiH, kako tvrdi Dodik, pripala Bošnjacima.

Dodik je kazao kako osobno podupire Daytonski sporazum no dodao je kako je, ukoliko ga se već poziva da razmotri različite mogućnosti, 'za Bošnjake najbolje da odustanu od BiH'. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene