Zajednička poljoprivredna politika (Foto: Dnevnik.hr)
Zajednička poljoprivredna politika (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Bit će manje novca i za poljoprivrednike. I to zbog - Brexita. Europski povjerenik Phil Hogan kaže da odlazak Britanije znači i 12 milijardi eura manje. O prijedlozima za novo proračunsko razdoblje razgovaralo se u Zagrebu. Prijedlog je i da se uvede ograničenje za isplatu potpora na najviše 100 tisuća eura.


"Od 105 tisuća poljoprivrednika koji primaju poticaje, njih 154 prima potporu veću od 100 tisuća eura. Ono što se zalažemo je da ograničenja budu dobrovoljna za države članice", rekao je na ovu temu ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić. 

Vezani članci Slavlje na ulicama Londona zbog Brexita - 4 Reporterka Nove TV iz Londona: Jedni slave, drugi žaluju, trećima je svejedno - "Mali poduzetnici podržavaju Brexit, korporacije već osjećaju poteškoće" Zastave Engleske i Europske unije (Foto: Dnevnik.hr) EU pristao na odgodu Brexita za 3 mjeseca, a britanski parlament glasa o izvanrednim izborima

"Važno je ostaviti farmere na zemlji, posebice male i srednje. Želimo modernizirati i pojednostaviti politike, ali i više učniti za okoliš i mlade, to su nam prioriteti", izjavio je Phil Morgan, povjerenik Europske komisije za poljoprivredu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr