Zajednička poljoprivredna politika (Foto: Dnevnik.hr)
Zajednička poljoprivredna politika (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Bit će manje novca i za poljoprivrednike. I to zbog - Brexita. Europski povjerenik Phil Hogan kaže da odlazak Britanije znači i 12 milijardi eura manje. O prijedlozima za novo proračunsko razdoblje razgovaralo se u Zagrebu. Prijedlog je i da se uvede ograničenje za isplatu potpora na najviše 100 tisuća eura.


"Od 105 tisuća poljoprivrednika koji primaju poticaje, njih 154 prima potporu veću od 100 tisuća eura. Ono što se zalažemo je da ograničenja budu dobrovoljna za države članice", rekao je na ovu temu ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić. 

Vezani članci Theresa may i Donald Tusk (Foto: AFP) Europska unija nudi ponudu koja se ne odbija: Odgoda Brexita za još godinu dana? Theresa May i Jean-Claude Juncker (Foto: Frederick FLORIN / AFP) Theresa May želi odgoditi Brexit do 22. svibnja, Juncker oštro odbio tu ideju: "12. travnja posljednji je rok"

"Važno je ostaviti farmere na zemlji, posebice male i srednje. Želimo modernizirati i pojednostaviti politike, ali i više učniti za okoliš i mlade, to su nam prioriteti", izjavio je Phil Morgan, povjerenik Europske komisije za poljoprivredu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr