Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedan novčić

Provjerite novčanike: Ova kovanica od 1 eura mogla bi vam donijeti mnogo više

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Neki su možda već imali ovaj novčić u svojim rukama, ali da to nisu primijetili i zato se savjetuje da provjerite sve što vam se na kovanici uoči neobično. Moguće je da se radi o posebno vrijednom novcu.

Postoji novac puno vrjedniji od onoga što na njemu piše. Takav je primjer kovanica od jednog eura čija je stvarna vrijednost zapravo 650 eura. Na njemu je jedan detalj zbog kojega je njegova vrijednost toliko veća. Naime, taj iznimno rijetki novčić iz njemačkog Münstera ima oznaku 2 eura na pločici od 1 eura. Svatko tko ima sreću da u svom novčaniku pronađe upravo tu kovanicu za nju od kolekcionara može dobiti i do 650 eura, navode njemački mediji, a prenosi Fenix-Magazin.de.

Neki su možda već imali ovaj novčić u svojim rukama, ali da to nisu primijetili, pa se savjetuje da provjerite sve što vam se na kovanici uoči neobično. Moguće je da se radi o posebno vrijednom novcu.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Beogradu Prolom oblaka VIDEO Snimka nevremena u Beogradu: Potpuni potop, formirali su se vodopadi

Pročitajte i ovo Oluja je teško oštetila kuće i zgrade u Bošnjacima Snažno nevrijeme FOTO/VIDEO Užas na istoku Hrvatske: Kuće izgledaju kao nakon ratne katastrofe, struje još uvijek nema

U ovom slučaju iznimno rijetke kovanice koja vrijedi 650 eura radi se o grešci prilikom kovanja, a postoje različite vrste grešaka. Jedna je od najčešćih pogrešaka "prženo jaje", a ti novčići vrijede oko 100 eura. Relativno ih je lako uočiti jer je unutrašnjost kovanice pomaknuta i nije točno u sredini. Ako je naličje kovanice naopako, takva kovanica košta oko 200 eura. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene