Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanac Ben Southall, koji pisanjem bloga promiče turizam na australskom tropskom otoku Hamilton, dvaput je imao sreću, pobijediti među 35.000 kandidata na natječaju za posao iz snova, te preživjeti napad potencijalno smrtonosne meduze.


Dok je skijao na vodi početkom tjedna Southall je osjetio nešto poput uboda ose u ruku, a zatim su mu počele oticati šake i stopala te ga je osoblje prebacilo k liječniku koji mu je prepisao lijekove protiv otrova opasne meduze Irukandji.

Te su meduze majušna stvorenja, veličine nokta malog prsta u odrasle osobe, ali zato jako otrovne. Obitavaju u tropskim vodama uz obalu Queenslanda od početka listopada do svibnja, a njihova opeklina izaziva simptome poznate kao Irukandijev sindorm.

Vezani članci Meghan Markle i princ Harry Nije prošlo ni 48 sati, a princ Harry pohvalio se da je pronašao i dodatni posao, surađivat će s američkim moćnicima! Slika nije dostupna Otišao na 'najbolji posao na svijetu'

>> Otišao na 'najbolji posao na svijetu'

'Mislio sam kako sam sve dobro odradio te izbjegao susrete s bilo kakvim opasnim stvorenjima koja vrebaju u ovome dijelu svijeta (...) Trebao sam se odmarati ovih zadnjih dana koje provodim na otoku Hamilton', napisao je Southall i dodao kako je trebao odjenuti punu opremu, kako se to preporučuje u ovom dijelu godine.

Australija je obitavalište mirijada smrtonosnih bića, no Irukandji je doista tajanstvena meduza koja se ne vidi golim okom, a toliko je tanahna da je nemoguće pokupiti je mrežom s omiljenih kupališta. Neki od simptoma koje izaziva: vrućica, bolovi u mišićima i prsištu, gušenje, povraćanje, anksioznost, mogu potrajati danima te izazvati visok krvni tlak i otkazivanja srca, a u 2002. usmrtila je dva turista.

Southall je 34-godišnji humanitarni djelatnik kojemu završava posao iz snova, a sastojao se u plivanju, ronjenju, istraživanju oceana o čemu je izvještavao na svome blogu za plaću od 150.000 australskih dolara (83.7590 eura). (Hina)