Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Škotski par koji je dobio na lutriji Euromillions donirao je barem tri milijuna funti dobitka kampanji za neovisnu Škotsku, čime su postali najveći politički donatori u Velikoj Britaniji u zadnjih 15 mjeseci, objavio je britanski tisak.


Colin Weir, bivši kamerman, i njegova supruga Chris, bivša medicinska sestra, iz jednog gradića u blizini Glasgowa, dobili su na lutriji Euromillions 2011. gotovo 162 milijuna funti.

Vezani članci Engleska postupno izlazi iz lockdowna - 4 Popuštanje mjera i dozvola za međunarodne destinacije: Čak četiri zemlje na njihovoj su zelenoj listi za putovanja Velika Britanija, koronavirus U dijelu Velike Britanije zabranili odlazak u goste: "Čini se da se virus širi u obiteljima, a ne u barovima"

Sunday Times, koji priprema godišnji popis najbogatijih Britanaca, objavio je da je njegova analiza pokazala da je par donirao barem tri milijuna funti za kampanju za neovisnu Škotsku, pred referendum 18. rujna.

'Odcjepljenje Škotske od Velike Britanije značilo bi kataklizmu!'

Ankete pokazuju da će Škotska na referendumu odbaciti neovisnost, premda su njezini zagovornici zadnjih mjeseci povećali broj pristaša. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook