Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđeno i na sudu

Dobila otkaz jer je šefa izluđivala izgledom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset godina su 53-godišnji zubar i njegova 32-godišnja asistentica radili zajedno u zubarskoj ordinaciji, a onda ju je otpustio zbog nevjerojatnog razloga. Smatrao je kako bi njezin ostanak u ordinaciji nužno završio ljubavnom aferom.

James Knight, iz Fort Dodgea u Iowi, istaknuo je kako je njegova bivša asistentica Melissa Nelson, u ordinaciju dolazila izazovno obučena te da je on teško odolijevao njezinim čarima. Nelson je tvrdila kako je sretnom braku te kako je nikakva ljubavna afera nije zanimala. Jedino što je nosila u ordinaciji, bile su uobičajene kute, istaknula je.

Pročitajte i ovo Posjet stomatologu (Foto: Guliver/Thinkstock) uz opću anesteziju Bez straha kod zubara: U Zadru počinje poseban program za djecu s teškoćama i osobama s invaliditetom Oralno zdravlje - 1 Porazna statistika Hrvati imaju najgore zube u Europi: Pogledajte koliko dugo koristimo četkicu za zube i koliko nam traje kalodont

>> Izbrisala je sa svojeg Facebooka, a ona joj zapalila kuću

No, Vrhovni sud u Iowi presudio je kako je Knight postupao legalno, iako se Nelson žalila na nepravednost njegove odluke. Svi suci vrhovnog suda presudili su kako šef može dati otkaz djelatniku za kojeg smatraju da im je ' neodoljivo privlačan', čak i ako među njima ne postoji nikakav flert, ili ljubavna veza, prenosi Daily Mail.

'To nije pošteno, to nije u redu', rekla je za CNN u telefonskom razgovoru Nelson i ponovila kako je Knight nikad nije zanimao u romantičnom smislu, bez obzira na njegove osjećaje. 'Nikako, ja sam sretno udata', istaknula je.

Otkako je dobila otkaz, Nelson šest dana u tjednu radi kao konobarica. Za sebe ne misli da je fatalno privlačna. 'Ja sam obična djevojka, Samo obična majka', kaže. Nelson ima dvoje djece sa suprugom.

Presuda Vrhovnog suda države Iowe, prema mišljenju njezinog odvjetnika Petera Fiedlera, opasan je presedan. 'Suci su poslali poruku svim ženama Iowe kako oni smatraju da muškarci ne mogu biti odgovorni za njihove seksualne želje te da žene u Iowi trebaju paziti i kontrolirati seksualne želje svojih šefova. Ako to izmakne kontroli, žena može legalno dobiti otkaz', protumačio je poruku presude Fiedler.

Knight je nakon otkaza Nelson dao i jednomjesečnu otpremninu, a njezinom suprugu pojasnio je kako je bio zabrinut da ne podlegne osjećajima i veže se za Nelson i eventualno započne ljubavnu aferu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene