Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Serijski ubojica

Senzacionalno otkriće: Je li ovaj čovjek bio Jack Trbosjek?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova DNK analiza dovela je do stručnjake do imena ozloglašenog serijskog ubojice.

Svjetski poznati stručnjak za DNK tvrdi da je Jack Trbosjek bio poljski imigrant Aaron Kosminski, koji je bio jedan od šest glavnih osumnjičenih u povijesno poznatom misteriju ubojstava, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Gettyimages) 11 žrtava Pogubljen kineski Jack Trbosjek: Mladim ženama u crvenom komadao tijela Stručnjaci smatraju Jack Trbosjek sam sebi nadjenuo pseudonim u pismu (Foto: AFP) Neka ipak nisu lažna Riješen misterij pisama? Stručnjaci smatraju da je Jack Trbosjek ipak sam sebi nadjenuo pseudonim

Pravi identitet Jacka Trbojska, koji je sijao smrt ulicama Londona, krajem 19. stoljeća, bio je misterij desetljećima i izvor mnogih teorija, a stručnjaci kao nikada do sada nisu sigurniji u njegov pravi identitet. Do sada je bilo raznih teorija o njegovom identitetu, a priča o najmisterioznijem serijskom ubojici u povijesti i danas je intrigantna forenzičnim stručnjacima.

Šal koji je pronađen na jednoj od žrtava, analiziran je modernim forenzičnim tehnikama. Otkriveno je kako se na njemu, osim njezina DNK, nalazio još jedan - onaj ubojice! Taj je trag bio dovoljan da se detaljnom analizom dođe do iznimnog traga koji je istražitelje doveo do imena Aarona Kosminskog.

Riješen misterij Jacka Trbosjeka?

Dr Jari Louhelainen koji analizira povijesna mjesta zločina, usporedio je DNK sa šala s DNK rođaka žrtve te rođaka osumnjičenika. To ga je dovelo do Aarona Kosminskog.

Za brutalna ubojstva u siromašnim četvrtima Londona, bilo je osumnjičeno 100 osoba. Ubojica je ondje ubijao prostitutke koje su ondje živjele. Ubojica bi im prvo prerezao vrat, a potom osakatio njihova tijela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene