Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski detektiv

Riješen misterij Jacka Trbosjeka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni detektiv Trevor Marriott tvrdi da je uvjeren da je jedan od najozloglašenijih ubojica u povijesti zapravo bio jedan njemački trgovac i moreplovac.

Nakon višegodišnje istrage, jedan je umirovljeni engleski detektiv uvjeren da je otkrio pravi identitet Jacka Trbosjeka. Trevor Marriott kaže da je za veći broj ubojstava koja su sijala strah Londonom krajem 19. stoljeća odgovoran njemački trgovac i moreplovac Carl Feigenbaum.

Pročitajte i ovo Policija traga za Mohamedom Amrom zvanim Muha Sačekuša na autocesti VIDEO Velika policijska potjera nakon ubojstva zatvorskih čuvara: Otkriveno tko je Muha za kojim traga cijela Francuska Malinda Hoagland Uhićeni otac i maćeha Malinda je bila vezana u podrumu i zlostavljana do smrti: Jedan jezivi detalj otkrio je mučnu istinu

Do te je spoznaje, kaže, došao nakon 11 godina analiziranja starih dokumenata. Čak je tužio Scotland Yard kako bi, na temelju zakona o pravu na pristup informacijama, dobio niz papira koje je policija dulje od stoljeća držala u svojim arhivima.

>> Jack Trbosjek je bila žena?

Ističe da su holivudski filmovi i razne legende o Jacku Trbosjeku dovele do iskrivljavanja nekih činjenica o čitavom slučaju. Ono što je navodno nepobitna činjenica je pet ubojstava u periodu od 31. kolovoza do 9. studenoga 1888. godine.

Sve su žrtve bile žene, uglavnom prostitutke, ubijene su na sličan način u istom dijelu Londona, a vjeruje se da ih je nožem izbo isti muškarac.

U blizini kvarta Whitechapela po kojemu je Trbosjek harao spomenuti je Nijemac često svojim trgovačkim brodovima uplovljavao u luku, što je umirovljenom detektivu Marriottu bilo sumnjivo. On tvrdi da dokumenti koje je dobio od Scotland Yarda ruše teoriju prema kojoj je zloglasni ubojica svojim žrtvama nakon ubojstva vadio organe.

Uzimajući u obzir razmak između svakog pojedinog ubojstva te činjenicu da su moreplovci često u to vrijeme u Londonu koristili usluge prostitutki, Marriott je došao do zaključka da je Trbosjek zapravo Carl Feigenbaum.

Osim toga, Feigenbaumov je odvjetnik svojevremeno medijima izjavio da je njegov klijent priznao ubojstva policiji. Navodno je kazao da je u krvavi pohod krenuo zbog nepoznate bolesti koja ga je snašla i 'natjerala' ga na zločin. No, za sporna mu ubojstva nikada nije suđeno, a 1894. godine je na drugoj strani Atlantika, u New Yorku, pogubljen zbog jednog potpuno nepovezanog ubojstva u Velikoj jabuci.

Marriott tvrdi i da je opis ubojice prema kojemu je bila riječ o uglađenom i pristojno odjevenom džentlmenu, vjerojatno tek urbana legenda.

Ipak, Huffington Post piše da su se javili i kritičari ovog umirovljenog detektiva, koji tvrde da su njegove spoznaje prilično šuplje te da za njih nema čvrstih dokaza.

'Marriott svoj vlastiti stav pretvara u činjenicu koju argumentira nekom sitnicom koja ne dokazuje ništa', kazao je jedan od njegovih kritičara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene