Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korupcija...

Želi ga FBI: U Beču uhićen ukrajinski oligarh i Janukovičev prijatelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nekoliko godina američki je FBI raspisao uhidbeni nalog za uhićenje ukrajinskog oligarha Dmitra Firtaša, napokon je uhvaćen u Beču.

Ukrajinski oligarh Dmitro Firtaš, blizak klanu svrgnutog predsjednika Viktora Janukoviča, uhićen je u noći sa srijede na četvrtak u Beču, objavila je austrijska agencija APA.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili!

Austrijska policija kazala je da je došlo do uhićenja bez primjene sile 'ukrajinskog građanina Dmitra F. (48)' u okviru istrage FBI-ja.

Očekuje se Janukovičevo obraćanje javnosti

Uhićena osoba sumnjiči se za korupciju i formiranje kriminalne organizacije, dodaje austrijska policija, koja pojašnjava da je reagirala 'nakon višegodišnje istrage američkog FBI-ja i uhidbenog naloga koji je izdao američki sud'.

Firtaš se u ovom tzrenutku nalazi u pritvoru u Beču.

Oglasio se Viktor Janukovič: Ja sam još uvijek predsjednik Ukrajine! Rusi mu jamče sigurnost

Ukrajinski milijarder koji je bio blizak Janukoviču distancirao se od njega kada su počeli prosvjedi na Majdanu u prosincu 2013.

Ukrajinski oligarsi među osobama su koje su pogodile sankcije Europske unije, koja je zamrznula imovinu Janukoviča, bivšeg premijera Mikole Azarova i šesnaest bivših ministara, poslovnih ljudi i dužnosnika snaga reda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene