Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krše pravila škole

Djevojkama zabranjen ulaz na maturalnu zabavu zato što su u vezi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hope Decker i Tiffany Wright, istospolnom paru Katoličke srednje škole u Lexingtonu, zabranjeno je sudjelovanje na maturalnoj večeri, jer je njihova veza u suprotnosti sa stavovima crkve o homoseksualnosti.

Decker, staroj 18 godina, i Wright, staroj 16 godina, osoblje škole je reklo da nisu dobrodošle na maturalnu večer zbog prirode njihove veze, iako su djevojke već kupile haljine za zabavu, piše Huffington Post.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Totalna katastrofa' Kontroverzni spot Zagreb Pridea ekspresno povučen s interneta Slika nije dostupna Najčešće korištena metoda Postoji jednostavnija i jeftinija metoda potpomognute oplodnje

'Kao katolička crkva, podržavamo svako katoličko učenje. Politika naše škole reflektira sve naše stavove', izjavio je Steve Angelucci, direktor Lexington katoličke srednje škole.

No, Decker tvrdi kako je za odnos prema njoj i njezinoj djevojci krivo više stvari, ne samo školska pravila. 'Ono što sam doživjela u uredu direktora je čista homofobija', tvrdi.

Dodala je kako je nju i djevojku odluka škole prvo šokirala, no onda su odlučile krenuti u akciju. 'Obje smo prvo počele plakati, a onda smo shvatile da je sve zapravo vrlo smiješno i da mora biti nešto što mi možemo poduzeti', ispričala je Decker.

Tako su, umjesto da kod kuće tuguju, odlučile zajedno s prijateljima svoju maturalnu večer proslaviti na parkiralištu ispred škole. Atmosferi je dopridonijela glasna glazba iz automobila.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene