Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporavila se bez posljedica

Djevojčici se olovka kroz oko zabila u mozak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeci koja su tek prohodala ne bi trebalo dozvoliti da trčkaraju uokolo s predmetima koji bi ih mogli ozlijediti pri padu. Na teži način tu je lekciju naučila engleska obitelj iz mjesta Bath.

Dvogodišnja djevojčica iz obitelji Bowel u spomenutom mjestu, napravila je crtež te je isti htjela pokazati roditeljima. U ruci je držala i olovku te je potrčala prema roditeljima, no dvogodišnja Wren Bowell se saplela i pala glavom naprijed, ravno na olovku, koja joj se zabila preko tri centimetra u lubanju.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Olovka se djevojčici zabila u glavu kroz desno oko, a zaustavila se doslovno na milimetar od veće arterije, pritom se zarivši preko jednog centimetra u mozak, prenosi BBC.

>> Prostrijelili ga strijelom kroz vrat pa nazvao ženu da joj kaže

'Olovka je promašila samo oko', rekao je za Guardian njezin otac Martyn. 'Umalo se dogodila ozljeda veće krvne žile , ali je djevojčica imala sreće i nije došlo do jakog krvarenja u mozak', rekao je Ian Pope, neurokirurg, koji je operirao djevojčicu i izvadio joj olovku iz oka i glave.

Operacija međutim nije bila nimalo jednostavna, jer se olovka toliko jako zbila djevojčici u glavu, da su joj morali pomaknuti dio lica i odstraniti komadić lubanje, kojeg su nakon toga ponovno stavili nazad i pričvrstili ga biorazgradivom plastikom i vijcima. Djevojčica se u potpunosti oporavila od nesreće koja se dogodila u ožujku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene