Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Malena Liu rođena je s vrlo rijetkim genetskim poremećajem zbog čega joj je više od polovice tijela prekriveno gustim dlakama. Kad je imala samo dvije godine, roditelji su ju napustili.


Šestogodišnja djevojčica iz Kine pati od rijetkog poremećaja zbog kojeg joj je velik dio tijela prekrivem gustim tamnim dlakama koje izgledaju identično krznu kod nekih životinja. Posljednjih su se dana svjetski mediji zainteresirali za njen slučaj, te je djevojčica završila u lokalnoj bolnici na promatranju kako bi joj liječnici pokušali pomoći.

>> Djevojčici ne prestaju rasti guste dlake na leđima i rukama

Vezani članci Vranjic - 1 Mjesto koje hoće živjeti: Stanovnici malog mjesta kod Splita mjesecima upozoravaju na incidente koji im ugrožavaju zdravlje Slika nije dostupna Primjer koji treba slijediti - I poznati pomažu Nori!

Majka malene Liu Jiangli nije se mogla nositi s bolešću svoje kćeri, te je napustila svoju obitelj kada je Liu imala samo dvije godine. Tada je njen otac preuzeo brigu o djevojčici i odveo ju u jedan vrtić, no nikada se nije vratio po nju. Vrtić je tada dao javni oglas za usvajanje djevojčice, jer, kako su rekli, plašila je drugu djecu.

Liu je ubrzo posvojio rođak Liu Mingying koji se dobro brine o njoj, no nikada nije imao novaca da joj plati liječenje. Djevojčici je sada ipak odobreno liječenje, te se svi nadaju da postoji rješenje njenog teškog poremećaja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.