Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan propust socijalne službe

Djevojčica preminula dok je majka vani pila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednogodišnja djevojčica umrla je četiri mjeseca nakon što je socijalna služba zaključila kako nadzor njezinoj problematičnoj majci više nije potreban.

O nesretnoj djevojčici i njezino troje braće brinula se 13-godišnja sestra dok je njihova majka bila vani i opijala se s prijateljima. Majka se vratila kući oko jedan sat nakon ponoći kada joj je kći rekla da sestrica ima problema s disanjem. Hitnu su pozvali tek sat vremena kasnije, a djevojčica je preminula u bolnici zbog komplikacija koje je izazvao virus. Liječnici smatraju da zbog toga nesretna djevojčica nije trebala umrijeti, piše Daily Mail. 

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Slika nije dostupna O slučaju preminule djevojčice Ravnateljica splitskog Centra za socijalnu skrb: "Nije bilo naznaka da su roditelji bili nasilni i zanemarivali dijete"

Iako je djevojčica u bolnicu primljena čak šest puta socijalni radnici nisu poduzeli ništa kako bi je zaštitili. Majku su socijalne službe u Wakefieldu u Velikoj Britaniji pratile šest godina jer je žrtva obiteljskog nasilja i imala je problema s drogom.

Socijalni radnici primjetili su da je dom u kojem žive djeca s majkom zapušten i prljav te pretrpan pa su zaključili kako nije siguran. Smatraju da je trebao postojati plan za zaštitu djevojčice i njezine braće, ali su voditelji službe zaključili da je dovoljan dogovor s majkom o promjeni ponašanja.

Socijalne službe su prestale surađivati s obitelji u travnju prošle godine nakon što im je majka rekla da se ona dobro snalazi. Detalji ovog slučaja objavljeni su nedavno, nakon što je javnost potresao slučaj Baby P. 

>> Očuh zlostavljao dječaka, a majka se žalila na dosadu

Izvještaj pokazuje kako ne postoje dokazi da su nadležni mogli spriječiti djetetovu smrt, ali su zaključili da se nadzorom majke mogla izbjeći tragedija. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene