Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sud u Bonnu osudio je na tri i pol godine strogog zatvora glavnog optuženika u suđenju zbog špijunaže u tvrtki Deutsche Telekom, čiji najviši čelnici nisu obuhvaćeni istragom.


Klaus T., bivši šef osiguranja tvrtke za telekomunikacije, proglašen je krivim za kršenje zakona o povjerljivosti privatnih razgovora. Jedini je optuženi kojemu je suđeno u toj aferi.

Vezani članci Aleksandar Vučić pobjednik izbora u Srbiji - 7 Pokrenuta istraga zbog prisluškivanja Vučića: ''Ovo je izravni pokušaj državnog udara'' Slika nije dostupna Američki telekom CIA-i prodaje ispise poziva svojih korisnika

>> Predsjednik uprave Deutsche Telekoma pod istragom zbog mita

U lipnju je prekinuta kaznena istraga protiv najviših dužnosnika u tvrtki: tadašnjeg glavnog direktora Deutsche Telekoma Kai-Uwea Rickea i bivšeg predsjednika nadzornog odbora Klausa Zumwinkela.

Godine 2008. broj jedan europskog telekomunikacijskog sektora priznao je špijunažu telefonskih podataka između 2005. i 2006. godine. Svrha tog nadzora usmjerena je prvenstveno na članove nadzornog odbora i novinare bila je pronaći izvore informacija koje su pristizale u tisak. (Hina)