Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Špijunirali novinare

Djelatnik Deutsche Telekoma osuđen na tri i pol godine zbog špijunaže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Bonnu osudio je na tri i pol godine strogog zatvora glavnog optuženika u suđenju zbog špijunaže u tvrtki Deutsche Telekom, čiji najviši čelnici nisu obuhvaćeni istragom.

Klaus T., bivši šef osiguranja tvrtke za telekomunikacije, proglašen je krivim za kršenje zakona o povjerljivosti privatnih razgovora. Jedini je optuženi kojemu je suđeno u toj aferi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Meta i vojska SAD spriječio napad kineskih hakera: Koristili su stotine kućnih rutera Ilustracija Afera Russian Gate Zastupnica u Europskom parlamentu optužena da je špijunirala za Rusiju: "Procurila su eksplicitna, detaljna izvješća rukovoditeljima FSB-a"

>> Predsjednik uprave Deutsche Telekoma pod istragom zbog mita

U lipnju je prekinuta kaznena istraga protiv najviših dužnosnika u tvrtki: tadašnjeg glavnog direktora Deutsche Telekoma Kai-Uwea Rickea i bivšeg predsjednika nadzornog odbora Klausa Zumwinkela.

Godine 2008. broj jedan europskog telekomunikacijskog sektora priznao je špijunažu telefonskih podataka između 2005. i 2006. godine. Svrha tog nadzora usmjerena je prvenstveno na članove nadzornog odbora i novinare bila je pronaći izvore informacija koje su pristizale u tisak. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene