Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Etan Patz nestao 1979.

Dječak s ambalaže za mlijeko: Ponovno otvoren slučaj nestanka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FBI i njujorška policija jučer su pokrenuli novu potragu u vezi s nestankom Etana Patza, dječaka koji je nestao 1979. godine u dobi od 6 godina.

Bio je to jedan od najistaknutijih slučajeva nestanka djece u New Yorku, a nestali Etan je bio među prvima čija se fotografija nakon nestanka pojavila na kartonskoj ambalaži za mlijeko. Etan nikada nije pronađen, a službeno je proglašen mrtvim 2001. godine.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Objavljene najnovije informacije FOTO Oglasila se austrijska policija: ''Razjašnjen je identitet osoba...'' Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

>> Australija ponovo istražuje slučaj bebe nestale 1980.

'Vlasti su ponovno pokrenule potragu jučer ujutro u Sohou, gdje je dječak i nestao', kazao je Paul Browne, zamjenik načelnika njujorške policije. 'Oko 7 sati ujutro forenzički stručnjaci FBI-a i NYPD-a su pretražili podrumske prostorije u ulici Prince gdje je Etan Patz nestao 25. svibnja 1979. kada je imao 6 godina. Ovo je bio letak (pokazao je okupljenim novinarima) koji je cirkulirao njujorškom policijom kada je dječak nestao. Tražimo bilo kakav dokaz o ljudskim ostacima, ostacima odjeće ili neke druge osobne stvari povezane s Etanom u nadi da ćemo otkriti što mu se dogodilo. Slučaj se i dalje vodi kao slučaj nestale osobe. No, ako lociramo tijelo vrlo brzo bi se mogao promijeniti u slučaj ubojstva', kazao je Browne te dodao kako bi potraga mogla trajati oko 5 dana.

Nestanak Etana Patza je pomogao u osnivanju nacionalnog pokreta po pitanju nestale djece, a 25. svibnja se njemu u čast obilježava Nacionalni dan nestale djece.

Patz je nestao dok je hodao prema autobusnoj stanici, dva bloka zgrada od svojeg doma. Prema medijskim izvještajima iz tog vremena to je bio prvi put da su mu roditelji dovolili da sam ide u školu.

Nitko nikada nije optužen za Etanov nestanak, no 2004. je njegova obitelj dobila 2 milijuna dolara vrijednu civilnu parnicu protiv Josea Antonia Ramosa, prijatelja Etanove dadilje, koji je negirao bilo kakvu umiješanost u u njegov nestanak. Novac još nije isplaćen roditeljima, a Ramos služi zatvorsku kaznu u Pennsylvaniji zbog zlostavljanja djece. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene