Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrta istraga

Australija ponovo istražuje slučaj bebe nestale 1980.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australske vlasti pokrenule su novu istragu u poznatom slučaju Azarije Chamberlain, bebe koja je 1980. godine nestala kod Ayers Rocka, u divljini Sjevernog Teritorija, a za čiji su nestanak roditelji okrivili dinga, australskog divljeg psa.

Bit će to četvrta istraga o smrti bebe, slučaja koji je postao poznat diljem svijeta nakon što je majka Lindy Chamberlain-Creighton 1982. osuđena na doživotni zatvor zbog ubojstva djeteta, a njen tadašnji suprug Michael dobio je uvjetnu kaznu. Ipak, 1988. godine, nakon drugog istražnog procesa, te su kazne ukinute.

'Mogu potvrditi da se pokreće nova istraga', kazao je medijima glasnogovornik ministarstva pravosuđa, dodavši da će istraga početi u veljači sljedeće godine.

Mala Azaria imala je samo devet mjeseci kad je tijekom kampiranja nestala blizu Ayers Rocka, poznatog monolita u australskoj divljini kojeg Aboridžini zovu Uluru. Tijelo joj nikad nije pronađeno.

Cijeli je slučaj bio iznimno detaljno popraćen u medijima, a prema njemu je nastao i film 'Vrisak u tami' s Meryl Streep i Samom Neillom, televizijska mini serija, opera, kao i cijeli niz knjiga. (Hina)

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Ilustracija Potraga trajala cijelu noć Najgora noćna mora svakog roditelja: U trgovačkom centru nestala beba. Žena je dječaka odvela u nepoznatom smjeru...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene