Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici mu pomogli

VIDEO Dječak rođen bez ušiju napokon može čuti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetogodišnji Kieran Sorkin rodio se gluh i bez formiranih vanjskih ušiju. No, nakon devet godina života ipak može osluškivati zvukove oko sebe.

Zahvaljujući pionirskom pothvatu liječnika, nakon šestosatne operacije dječak je dobio nove uši. Liječnici su mu iz hrskavice njegovih rebara napravili uši koje je oduvijek želio imati. Iako je posljednja opracija bila samo estetska, zahvaljujući prethodnim operacijama i slušnom aparatiću Kieran sada napokon može čuti zvukove oko sebe, izjavio je David Sorkin, dječakov otac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mučan slučaj Sestri preminulog dječaka iz Slavonskog Broda hitno pronašli smještaj, braću ostavili obitelji! Majka tvrdi: "Ne znam gdje je" Krenulo je suđenje roditeljima - 5 Nezapamćeni masakr Mnoge je iznenadila jedna stvar na suđenju roditeljima dječaka ubojice: "To očito nije bila neovisna odluka suda"

'Bilateralne rekonstrukcije ušiju nekada se rade jedna po jedna, ali Kieran je dobio oba uha u isto vrijeme, što omogućuje da se postigne uravnoteženi napredak i najbolji rezultat', poručio je Neil Bulstrode, liječnik koji je operirao devetogodišnjaka, prenosi The Guardian.

NEVJEROJATNO Beba preživjela 7 srčanih udara

Kieran je imao imao poteškoća s prilagodbom u školi zato što izgleda drugačije od ostale djece, ali nakon što su ga roditelji prebacili u posebnu školu za djecu sa slušnim poteškoćama, odlično se uklopio. Dječak je želio napraviti operaciju ušiju još od šeste godine života kada je vidio sličnu operaciju na televiziji, a sada mu se ta želja napokon ostvarila.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene