Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Islamska drava objavila je video još jednog pogubljenja. Ovoga puta ubojica je - dijete.


Islamska država definitivno zna kako privuči pažnju svjetskih medija. Osim što ubijaju zapadne novinare i humanitarce znajući da će time dobiti veliku svjetsku pažnju, ovoga puta su za ubojicu postavili - dječaka.

Evo zašto su taoci tako mirni na snimkama smaknuća

Vezani članci Policijska potjera Kolona policijskih automobila u filmskoj potjeri za dječakom koji je oteo školski bus i izazvao tri sudara Svraka Opaka svraka napala dječaka, tata se smijao dok nije napala i njega

Na početku su na društvenim mrežama objavili isječke iz videa kako dječak drži pištolj uperen prema 19-godišnjem Muhamedu kojeg je IS optužio da je pripadnik izraelske obavještajne službe. Oni tvrde da je mladić došao u Siriju i stupio u njihove redove kako bi zapravo špijunirao Palestince koji su se pridružili IS-u.

Kasnije je objavljen cijeli video na kojem se stariji pripadnik IS-a govori na francuskom upućujući prijetnje Židovima u Francuskoj. Dječak potom ubija hicem iz pištolja 19-godišnjeg taoca. A onda ispaljuje još nekoliko metaka u njegovo tijelo.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija identifikacijskih dokumenata na kojima piše da je Muhamed pripadnik Mosada. No prošlog mjeseca je njegov otac to demantirao. Kaže da je njegov sin otišao u Siriju da se bori na strani Islamske države. No nakon nekog vremena obuke mladić je želio da se vrati nazad kući. Upravo to njegov otac smatra razlogom zašto su ga na kraju ubili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook