Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život obilježen zločinom

Dječak (13) ubio jednog, a silovao drugog polubrata; sudi mu se kao odraslome

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cristian Fernandez (13) optužen je da nasmrt pretukao dvogodišnjeg polubrata, a drugog, starog samo pet godina, silovao. Sudit će mu se kao odraslome.

Prije deset godina dvogodišnji Cristian Fernandez pronađen je kako gol i prljav luta ulicama Jacksonvillea u južnoj Floridi. Policija je uskoro pronašla njegovu baku, koja je imala skrbništvo nad njim, pod znatnim utjecajem kokaina u neurednoj hotelskoj sobi, a njegovoj, tada 14-godišnjoj majci, nije bilo ni traga.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Cristianov je cijeli život obilježen nasiljem, sve od trenutka njegova začeća koje je bilo posljedica silovanja. Djetinjstvo mu nije bilo nimalo lako. Jedan ga je rođak opetovano silovao, a očuh, koji je kasnije počinio samoubojstvo, ga je svakodnevno tukao.

>> Građani polili benzinom i zapalili krvnika dvoje djece

13-godišnji Cristian sada je optužen da je 2011. godine pretukao svog dvogodišnjeg polubrata, te da je drugog polubrata, petogodišnjaka, seksualno zlostavljao. Sudit će mu se kao odraslome.

Ukoliko ga osude za ubojstvo prvog stupnja Cristian bi se mogao suočiti sa doživotnom kaznom. Zbog ove su se mogućnosti na noge podigli mnogi koji se protive tako oštroj kazni. Postavljaju i pitanje je li Cristian za vrijeme ispitivanja shvatio svoja prava.

Neki se građani slažu sa sutkinjom Angelom Corey da bi se Cristianu trebalo suditi kao odraslome, no drugi su zauzeli stranu kako bi mu trebalo biti suđeno na sudu za maloljetnike, te da mu treba biti pružena pomoć, a ne život iza rešetaka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene