Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetka genetska bolest

Život u bolnici: Dječak ostao bez ruku i nogu, napustili ga roditelji...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski dječak cijeli svoj život proveo je u bolnici Tel Hashomer u Izrealu. Ondje svakodnevno dobiva medicinsku pomoć koja mu je potrebna zbog rijetke genetske bolesti od koje pati.

Ubrzo nakon rođenja, sada trogodišnji Mohammed al-Farra iz Gaze, trebao je posebnu zdravstvenu skrb jer su mu zbog bolesti amputirane noge i ruke. Sve je to učinjeno u bolnici na području Izraela, jer palestinske bolnice nisu imale kapacitet za liječenje bolesti od koje pati Mohammed, piše AP.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Dublinu Traže odgovornost od Sveučilišta VIDEO Propalestinski studentski prosvjedi proširili se i na dva europska grada: "Palestinci ginu duže od 200 dana, no nitko nas ne čuje" Fran Gardaš Važna kampanja Godišnje se u Hrvatskoj rode deseci djece s posebnim osmijehom: "Moja poruka je da se ne trebaju toliko bojati"

Dječaka je potom napustila majka jer je, kako je ispričao djed, otac zaprijetio da će se oženiti drugom ženom, ako se ona ne vrati kući. Od tada bolničke dane s dječakom provodi njegov djed Hamouda. Rijetka je to gesta u društvu u kojem je briga o djetetu posao majke.

'Ja ga volim, on je moj unuk. Nikada ne bih napustio ovo dijete, ali on treba nekoga stručnog tko bi se brinuo o njemu', rekao je Hamouda.

Maleni Mohammed sada svakodnevno uči kako koristiti prostetske udove i još nije moguće reći koliko će dugo biti u bolnici niti kamo će ići kada završi medicinsko liječenje.

>> Djevojčica (12) napustila školu i sama skrbi o teško bolesnom ocu

Liječnici u bolnici prikupljaju donacije kako bi se pokrili troškovi liječenja te omogućilo djedu da boravi u bolnici s dječakom. 'Velika mi je čast brinuti se o njima. To je velik izazov ne samo iz profesionalnog kuta', rekao je dr. Raz Somech iz medicinskog centra Tel Hashomer.

'Također je izazov i iz humanitarnog kuta i iz kulturološkog kuta. Mislim da ovdje u bolnici gradimo pravi most u životu s našim susjedima', dodao je.

Dr. Somech smatra kako je genetska deformacija kod Mohammeda uzrokovana brakovima među članovima obitelji posljednjih nekoliko generacija, uključujući i njegove roditelje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene