Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Palestinski dječak cijeli svoj život proveo je u bolnici Tel Hashomer u Izrealu. Ondje svakodnevno dobiva medicinsku pomoć koja mu je potrebna zbog rijetke genetske bolesti od koje pati.


Ubrzo nakon rođenja, sada trogodišnji Mohammed al-Farra iz Gaze, trebao je posebnu zdravstvenu skrb jer su mu zbog bolesti amputirane noge i ruke. Sve je to učinjeno u bolnici na području Izraela, jer palestinske bolnice nisu imale kapacitet za liječenje bolesti od koje pati Mohammed, piše AP.

Vezani članci Policijska potjera Kolona policijskih automobila u filmskoj potjeri za dječakom koji je oteo školski bus i izazvao tri sudara Testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 Zagreb donio strože mjere, Istarska županija upozorava na lažne vijesti u vezi s javnim okupljanjima

Dječaka je potom napustila majka jer je, kako je ispričao djed, otac zaprijetio da će se oženiti drugom ženom, ako se ona ne vrati kući. Od tada bolničke dane s dječakom provodi njegov djed Hamouda. Rijetka je to gesta u društvu u kojem je briga o djetetu posao majke.

'Ja ga volim, on je moj unuk. Nikada ne bih napustio ovo dijete, ali on treba nekoga stručnog tko bi se brinuo o njemu', rekao je Hamouda.

Maleni Mohammed sada svakodnevno uči kako koristiti prostetske udove i još nije moguće reći koliko će dugo biti u bolnici niti kamo će ići kada završi medicinsko liječenje.

>> Djevojčica (12) napustila školu i sama skrbi o teško bolesnom ocu

Liječnici u bolnici prikupljaju donacije kako bi se pokrili troškovi liječenja te omogućilo djedu da boravi u bolnici s dječakom. 'Velika mi je čast brinuti se o njima. To je velik izazov ne samo iz profesionalnog kuta', rekao je dr. Raz Somech iz medicinskog centra Tel Hashomer.

'Također je izazov i iz humanitarnog kuta i iz kulturološkog kuta. Mislim da ovdje u bolnici gradimo pravi most u životu s našim susjedima', dodao je.

Dr. Somech smatra kako je genetska deformacija kod Mohammeda uzrokovana brakovima među članovima obitelji posljednjih nekoliko generacija, uključujući i njegove roditelje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook