Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dječaci teško ozlijeđeni dok su 'radili' bombu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
12-godišnji G. R. i 17-godišnji B. S. teško su ozlijeđeni nakon što su u nedjelju na livadi u selu Gornja Trešnjevica kod Aranđelovca u Srbiji aktivirali eksplozivnu napravu koju su sami napravili. S njima je još bio i 13-godišnjak koji je srećom, ostao neozlijeđen.

Dječaci su se u nedjelju popodne igrali u šljiviku iza kuće. Uzeli su metalnu cijev zavarenu na oba kraja i napunili ju barutom iz petardi, gipsom i kartonom. U trenutku kada su cijev povezali s akumulatorom, bomba je eksplodirala. 

Pročitajte i ovo Aerodrom Nikola Tesla Neugodno iznenađenje VIDEO Evakuacija na beogradskom aerodromu zbog dojave o bombi: Policija stigla na teren, letovi kasnili Engleska policija, ilustracija Uspostavljen kordon Drama u Engleskoj, u tijeku velika evakuacija: "Napustite područje i na vraćajte se"

Baka ozlijeđenih dječaka kaže kako ukućani nisu imali pojma s čime se dječaci igraju.

"Čuli smo jaku ekspoloziju i izletjeli iz kuće. Šokirali smo se kada smo ih ugledali. Bilo je jezivo. Vrištali su, kukali i ležali na travi. Bili su krvavi", kazala je baka kroz suze.


12-godišnjak je prošao sa slomljenom nogom, a 17-godišnjak je zadobio ozljede oka i šaka pa je odmah i operiran. 

"Iz desnog oka su mu izvađeni komadići metala, a sada slijedi rekonstruktivna operacija desne šake, jer mu je eksplozija potrgala tetive, mišiće i kosti", doznaje se u bolnici gdje se nadaju kako će dječaku uspjeti spasiti ruku i sve prste. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene