Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

12-godišnji G. R. i 17-godišnji B. S. teško su ozlijeđeni nakon što su u nedjelju na livadi u selu Gornja Trešnjevica kod Aranđelovca u Srbiji aktivirali eksplozivnu napravu koju su sami napravili. S njima je još bio i 13-godišnjak koji je srećom, ostao neozlijeđen.


Dječaci su se u nedjelju popodne igrali u šljiviku iza kuće. Uzeli su metalnu cijev zavarenu na oba kraja i napunili ju barutom iz petardi, gipsom i kartonom. U trenutku kada su cijev povezali s akumulatorom, bomba je eksplodirala. 

Vezani članci Mlađa muška osoba uz prijetnju bombom ušla u sisačku srednju Strukovnu školu 01 PU sisačko-moslavačka: ''Muškarac kod sebe nije posjedovao nikakvo oružje niti naprave kojima bi mogao ozlijediti ili usmrtiti ljude'' Andrija Jarak Dnevnik Nove TV doznaje - muškarac koji je prijetio u sisačkoj školi nije bio naoružan: "I ovo je dokaz psihoze, na ljude utječu i potresi"

Baka ozlijeđenih dječaka kaže kako ukućani nisu imali pojma s čime se dječaci igraju.

"Čuli smo jaku ekspoloziju i izletjeli iz kuće. Šokirali smo se kada smo ih ugledali. Bilo je jezivo. Vrištali su, kukali i ležali na travi. Bili su krvavi", kazala je baka kroz suze.


12-godišnjak je prošao sa slomljenom nogom, a 17-godišnjak je zadobio ozljede oka i šaka pa je odmah i operiran. 

"Iz desnog oka su mu izvađeni komadići metala, a sada slijedi rekonstruktivna operacija desne šake, jer mu je eksplozija potrgala tetive, mišiće i kosti", doznaje se u bolnici gdje se nadaju kako će dječaku uspjeti spasiti ruku i sve prste.