Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradski Centar za socijalnu skrb u Beogradu nakon pet godina oduzeo je maloljetnog brata i sestru udomiteljskoj obitelji i dodijelio ih na brigu njihovom 43-godišnjem ocu, koji je prije tri tjedna uhićen zbog sumnje da se bavio trgovinom ljudima.


Nakon očevog uhićenja 11-godišnji dječak i njegova 9-godišnja sestra odvedeni su u Dom za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj ulici, a njihova udomiteljica pokušava na sve načine ponovno dobiti mališane pod svoju skrb.

Vezani članci Ava Sambora (Foto: Instagram) Plavokosa ljepotica sve više sliči na slavnu majku u mlađim danima, a nešto je bome pokupila i od oca Teško ozlijeđenu djevojčicu prevezli u KBC Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Otac monstrum je u istražnom zatvoru, a evo što je ministrica Murganić odgovorila na pitanje hoće li majci oduzeti djecu

'Majka im je Ukrajinka, prostitutka, koja ih je napustila prije šest godina', izjavila je bivša udomiteljica brata i sestre. Prema njezinim izjavama za srbijanski Kurir otac se djece odrekao, napustio ih je i otišao u Italiju. Počeo ih je posjećivati prije dvije godine, kad se vratio u Srbiju, a Centar za Socijalnu skrb dozvolio mu je da djecu uzima vikendom.

'Plakali su, nisu htjeli ići s njim. Kad bi se vratili rekli bi mi da ih je otac po nekoliko sati ostavljao po kafićima, te da su spavali u sobi s ocem i Ruskinjom za koju im je on tvrdio da je njegova djevojka. Rekli su nam da je ta djevojka pred njima šetala gola po stanu', ispričala je udomiteljica, koja kaže da joj je Centar za socijalnu skrb 12. lipnja prošle godine oduzeo djecu i dodijelio ih ocu, pod obrazloženjem da ona nije više podobna da se za njih brine, te da je za djecu važno da budu s ocem.

Dušan Damjanović, direktor Centra za socijalni rad Veliko Gradište, izjavio je za Kurir kako je on tek nedavno saznao da je otac uhićen zbog sumnje da se bavio trgovinom ljudima, te da se djeca nalaze u domu.