Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka ih napustila

Djeca oduzeta udomiteljima i predana na skrb ocu svodniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski Centar za socijalnu skrb u Beogradu nakon pet godina oduzeo je maloljetnog brata i sestru udomiteljskoj obitelji i dodijelio ih na brigu njihovom 43-godišnjem ocu, koji je prije tri tjedna uhićen zbog sumnje da se bavio trgovinom ljudima.

Nakon očevog uhićenja 11-godišnji dječak i njegova 9-godišnja sestra odvedeni su u Dom za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj ulici, a njihova udomiteljica pokušava na sve načine ponovno dobiti mališane pod svoju skrb.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja Djevojčica kod psihologa Tijekom saslušanja Cure nove informacije o ubojstvu Saše K.: Psiholozi šokirani ponašanjem njegove kćeri (14)

'Majka im je Ukrajinka, prostitutka, koja ih je napustila prije šest godina', izjavila je bivša udomiteljica brata i sestre. Prema njezinim izjavama za srbijanski Kurir otac se djece odrekao, napustio ih je i otišao u Italiju. Počeo ih je posjećivati prije dvije godine, kad se vratio u Srbiju, a Centar za Socijalnu skrb dozvolio mu je da djecu uzima vikendom.

'Plakali su, nisu htjeli ići s njim. Kad bi se vratili rekli bi mi da ih je otac po nekoliko sati ostavljao po kafićima, te da su spavali u sobi s ocem i Ruskinjom za koju im je on tvrdio da je njegova djevojka. Rekli su nam da je ta djevojka pred njima šetala gola po stanu', ispričala je udomiteljica, koja kaže da joj je Centar za socijalnu skrb 12. lipnja prošle godine oduzeo djecu i dodijelio ih ocu, pod obrazloženjem da ona nije više podobna da se za njih brine, te da je za djecu važno da budu s ocem.

Dušan Damjanović, direktor Centra za socijalni rad Veliko Gradište, izjavio je za Kurir kako je on tek nedavno saznao da je otac uhićen zbog sumnje da se bavio trgovinom ljudima, te da se djeca nalaze u domu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene