Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rizničar kampanje u Teksasu

Dinastija se nastavlja: U politiku ušao George P. Bush

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dinastija Bush dobila je još jednog predstavnika u američkoj politici. Njegovo ime je George P. Bush, 36 mu je godina, a kandidirao se za rizničara kampanje u Teksasu.

George P. Bush, unuk bivšeg američkog predsjednika Georgea H. Busha i nećak također bivšeg predsjednika Georgea W. Busha, završio je prvu potrebnu etapu za buduću kandidaturu na izborima u Teksasu, prenose u petak američki mediji.

George P. Bush je teksaškom etičkom povjerenstvu predao obrazac za imenovanje rizničara kampanje, što je etapa koja prethodi svakoj političkoj kandidaturi u državi, navodi politički časopis The New Republic.

Pročitajte i ovo Ilustracija UŽASNA TRAGEDIJA Istraga masakra u Texasu pokazala stravične propuste policije: Otkriveni novi detalji Ilustracija BITKA SE NASTAVLJA NA SUDU Trudnica vozila trakom za više ljudi, pa dobila kaznu: ''Fetus? To se ne računa''

>> Nadbiskup Tutu: Blairu i Bushu treba suditi za Irak

Mladi republikanac (36) nije rekao za koje mjesto se namjerava kandidirati, ali njegov najavljeni ulazak u američku političku arenu jamči kontinuitet moćnoj političkoj dinastiji Bush.

George P. Bush sin je Jeba Busha, negdašnjeg guvernera Floride, kojeg se spominje kao mogućeg republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima 2016. godine.

On je napola latino porijekla jer mu je majka Meksikanka. Nakon poraznih rezultata Mitta Romneyja među latino biračima, a samo 27 posto mu ih je dalo glas, republikanska stranka aktivno traži osobe koje bi se mogle nametnuti tom dijelu izbornog tijela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene