Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi korupcijski skandal zatresao je Brazil nakon što je predsjednica Dilma Rousseff, javlja Telegraph, suspendirala dva pomoćnika ministra prometa Alfreda Nascimenta. Suspendirani dvojac navodno je u svoj džep stavljao pet posto od svakog projekta koji je pristizao u ministarstvo.


Ipak, predsjednica nije izgubila povjerenje u ministra Nascimenta jer je, prema njezinim saznanjima, upravo on odgovoran za rješavanje ovog korupcijskog skandala. Ali njezino povjerenje u ministra prometa moglo bi je dovesti u veće probleme s ostalim koalicijskim partnerima, točnije s njih 10 koji joj osiguravaju ostanak na vlasti.

Vezani članci Milan Bandić, gradonačelnik Zagreb - 1 Možda zvuči kao šala, ali nije: Milan Bandić ima Vodič za suzbijanje korupcije Slika nije dostupna Marksistička gerilka koja je preživjela mučenja i diktature te postala predsjendica

Osjećaju nesklada svakako je pridonio i ministar obrane Nelson Jobim koji je prije nekoliko dana izjavio kako mora surađivati s nebrojeno mnogo "idiota". Podsjetimo, Jobim je predsjednik najveće brazilske stranke PMDB i jedan od 10 koalicijskih partnera predsjednice Rousseff, a nakon sastanka s njom izjavio je da su komentari o "idiotima" bili upućeni novinarima. (Agencija VLM)